Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-01-25 ETIČKI ODBOR POVODOM SLUČAJA VESNE TODOROVIĆ, OSUMNJIČENE ZA ZLOUPOTREBU SLUŽBENOG POLOŽAJA Policajka iz Ulcinja prekršila kodeks
Slu­žbe­ni­ca Sta­ni­ce gra­nič­ne po­li­ci­je Ul­cinj Ve­sna To­do­ro­vić (51) pre­kr­ši­la je Ko­deks po­li­cij­ske eti­ke, oci­je­nio je Etič­ki od­bor MUP-a. Na po­sled­njoj sjed­ni­ci od­bo­ra kon­sta­to­va­no je da je na­čel­nik Odje­lje­nja gra­nič­ne bez­bjed­no­sti Ul­cinj do­sta­vio na mi­šlje­nje Etič­kom od­bo­ru spi­se pred­me­ta ve­za­no za po­stu­pa­nje po­li­cij­ske slu­žbe­ni­ce To­do­ro­vić, pro­tiv ko­je je pod­ni­je­ta kri­vič­na pri­ja­va zbog osno­va­ne sum­nje da je po­či­ni­la kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja u sti­ca­nju sa kri­vič­nim dje­lom fal­si­fi­ko­va­nje is­pra­ve u sa­i­zvr­ši­la­štvu.
– Sa­gle­da­va­ju­ći na­ve­de­ni pred­met od­bor je do­nio mi­šlje­nje da je V.T. pre­kr­ši­la Ko­deks po­li­cij­ske eti­ke u čla­nu 6 stav 1 i stav 3, kao i u čla­nu 8. Član 6 stav 1: ,,Po­li­cij­ski slu­žbe­nik je du­žan da po­li­cij­ske po­slo­ve vr­ši na na­čin da ne uma­nji svoj ugled i ugled Po­li­ci­je u cje­li­ni, po­štu­je do­bre obi­ča­je i sli­je­di etič­ka na­če­la u do­sled­nom spro­vo­de­nju za­ko­na”. Član 6 stav 3: ,,Pri­li­kom vr­še­nja pri­vat­nih po­slo­va po­li­cij­ski slu­žbe­nik ne smi­je ko­ri­sti­ti slu­žbe­nu le­gi­ti­ma­ci­ju i slu­žbe­ni po­lo­žaj ko­ji ima u Po­li­ci­ji”. Član 8: ,,Pri­li­kom vr­še­nja pri­vat­nih po­slo­va po­li­cij­ski slu­žbe­nik ne smi­je ko­ri­sti­ti slu­žbe­ne in­for­ma­ci­je do ko­jih je do­šao u vr­še­nju po­li­cij­skih po­slo­va” – sa­op­šte­no je iz MUP-a.
To­do­ro­vi­će­va je ra­ni­je po­nu­di­la Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Ul­ci­nju skla­pa­nje spo­ra­zu­ma o pri­zna­nju kri­vi­ce ka­ko bi do­bi­la bla­žu ka­znu zbog ne­za­ko­ni­tih rad­nji. Na­kon is­te­ka 72 sa­ta tu­ži­lač­kog za­dr­ža­va­nja ona je pu­šte­na da se bra­ni sa slo­bo­de. Uhap­še­na je u ak­ci­ji pod kod­nim na­zo­vom „Bos­for”, ka­da su li­si­ce na ru­ke sta­vlje­ne i nje­noj kćer­ki Kar­ne­li Šće­kić (32). Ona je, ipak, od­mah na­kon sa­slu­ša­nja u tu­ži­la­štvu pu­šte­na da se bra­ni sa slo­bo­de.
Maj­ka i kćer­ka sum­nji­če se da su ne­za­ko­ni­tim rad­nja­ma tur­skom dr­ža­vlja­ni­nu na­ba­vi­le fal­si­fi­ko­va­ni pa­soš i da su pre­ko slu­žbe­nih po­da­ta­ka po­li­ci­je pra­ti­le kre­ta­nje kri­mi­na­la­ca i o to­me oba­vje­šta­va­le dru­ga bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­na li­ca. Osum­nji­če­ne su pred tu­ži­o­cem iz­ni­je­le de­talj­nu od­bra­nu, od­go­va­ra­ju­ći na sva pi­ta­nja. Ka­za­le su i da se ne osje­ća­ju kri­vi­ma, od­no­sno da sma­tra­ju da svo­jim po­stu­pa­njem ni­je­su po­či­ni­le ni­jed­no kri­vič­no dje­lo.
M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"