Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kuljači 128.000 za smještaj policajaca * Oluja obarala drveće i lomila plastenike * Rajković: Sa dijelom DPS-a o promjenama - Joković: O tome nema priče * DPS sve učinio da ne budemo vlast u Tuzima * Tramp nas nije interesovao * Mali Perica i bradata učiteljica * Ukinuti praznici
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 18-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
LI MANČANG, ambasador Kine u Beogradu:
Za Peking je Kosovo Srbija i tako će ostati.

Vic Dana :)

Dolazi tip u kafanu i naručuje 3 rakije...
I tako danima...
Pita ga konobar:
- Izvini a zašto stalno 3?
- Imam brata jednog u Australijii, drugog u Americi i dogovorili smo se kad pijemo da pijemo svako za svakog.
Posle mjesec dana dolazi i taman da konobar sipa 3, a on traži 2...
Pita konobar:
- Izvinite da nije neki problem sa braćom kad naručujete samo dvije?
Ma jok... Sve je ok nego sam ja prestao da pijem.

Šta kaže Kinez kada vidi da nema hrane u frižideru?
- Ni kučeta, ni mačeta.
Došao Bosanac u prodavnicu i pita:
- Koliko je ova krema za sunčanje?
Kaže prodavačica: 20 maraka!
- Daj mi onda tri jogurta!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-07-17 ČELNIK SNS-A MOMČILO VUKSANOVIĆ PISAO PREDSJEDNIKU SRBIJE ALEKSANDRU VUČIĆU
Status Srba moramo riješiti
Momčilo Vuksanović Status Srba moramo riješiti
Po­lo­žaj srp­skog na­ro­da u Cr­noj Go­ri je ve­o­ma slo­žen i go­to­vo ne­pod­no­šljiv. Sve ži­vot­ne po­tre­be srp­skog na­ro­da uslo­vlje­ne su pro­mje­nom iden­ti­te­ta, re­kao je pred­sjed­nik Srp­skog na­ci­o­nal­nog sa­vje­ta Mom­či­lo Vuk­sa­no­vić u pi­smu pred­sjed­ni­ku Re­pu­bli­ke Sr­bi­je Alek­san­dru Vu­či­ću. Vuk­sa­no­vić je re­kao da srp­ski na­rod u Cr­noj Go­ri ne­ma ri­je­šen ustav­no-prav­ni sta­tus, te da su mu us­kra­će­na mno­ga dav­no ste­če­na pra­va.
– U Cr­noj Go­ri Sr­ba ne­ma u dr­žav­nim in­sti­tu­ci­ja­ma, od mje­sne za­jed­ni­ce do di­plo­ma­ti­je, a jav­no de­kla­ri­sa­ni Sr­bi po pra­vi­lu ne­ma­ju ni­ka­kvu mo­guć­nost da svo­ju per­spek­ti­vu i per­spek­ti­vu svo­jih po­ro­di­ca pla­ni­ra­ju u Cr­noj Go­ri. Za­stu­plje­nost u dr­žav­nim in­sti­tu­ci­ja­ma i lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi vi­še se ne mje­ri pro­cen­ti­ma, već po­je­di­nač­nim slu­ča­je­vi­ma, uko­li­ko ih uop­šte ima, a isti je slu­čaj i u pri­vat­nom sek­to­ru, pa čak i u dr­žav­nim fir­ma­ma Re­pu­bli­ke Sr­bi­je. Upra­va za ka­dro­ve Cr­ne Go­re je sred­stvo za pri­ti­sak i pro­mje­nu iden­ti­te­ta srp­skog na­ro­da, gdje se pri oda­bi­ru kan­di­da­ta za za­po­šlja­va­nje po­ni­šta­va uspjeh po­stig­nut u ško­la­ma i na fa­kul­te­ti­ma kroz fal­si­fi­ko­va­no te­sti­ra­nje i oda­bir una­pri­jed na­ci­o­nal­no i po­li­tič­ki pri­pre­mlje­nih kan­di­da­ta – tvr­di Vuk­sa­no­vić.
Na­veo je da su u obra­zov­nim pro­gra­mi­ma, od pred­škol­skog do vi­so­ko­škol­skog obra­zo­va­nja, eli­mi­ni­sa­ni sa­dr­ža­ji ve­za­ni za srp­sku knji­žev­nost, kul­tu­ru, isto­ri­ju i isto­ri­ju umjet­no­sti, kao i go­to­vo svi ka­dro­vi srp­ske na­ci­o­nal­no­sti u tim in­sti­tu­ci­ja­ma.
– Po­dr­ška Vla­de Re­pu­bli­ke Sr­bi­je srp­skom na­ro­du kr­oz ku­po­vi­nu „Srp­ske ku­će“ za na­uč­ne, kul­tur­ne i me­dij­ske or­ga­ni­za­ci­je srp­skog na­ro­da u Cr­noj Go­ri ni­je oprav­da­la po­čet­na oče­ki­va­nja, jer ni na­kon dvi­je go­di­ne ni­je u funk­ci­ji ostva­ri­va­nja pred­vi­đe­nih ak­tiv­no­sti i ni­je pri­ve­de­na na­mje­ni. Na­rav­no, ni o to­me još ni­ko ne vo­di ra­ču­na. Srp­ski na­rod, bez uti­ca­ja i po­dr­ške Re­pu­bli­ke Sr­bi­je, ne mo­že op­sta­ti u Cr­noj Go­ri, osim uz pr­o­mje­nu iden­ti­te­ta. Re­pu­bli­ka Sr­bi­ja ima i pra­vo i oba­ve­zu da ozbilj­no vo­di ra­ču­na o vi­še od 200.000 svo­jih su­na­rod­ni­ka, što do sa­da ni­je bio slu­čaj ni u na­zna­ka­ma. Sto­ga Vas mo­li­mo, bez ob­zi­ra na Va­še broj­ne oba­ve­ze i pro­ble­me, da pi­ta­nje sta­tu­sa i op­stan­ka srp­skog na­ro­da u Cr­noj Go­ri u što je mo­gu­će kra­ćem vre­me­nu uz­me­te u raz­ma­tra­nje – po­ru­čio je Vuk­sa­no­vić.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"