Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nikšićanin se utopio, potraga za mladićem iz Plužina * Srpska kuća da štiti nacionalne, a ne partijske interese * Dvojicu ubili, spremali nove atentate * Letovi česti, kontrole rijetke * Nikšićanin se utopio, potraga za mladićem iz Plužina * Tragedija je mogla da bude izbjegnuta * Preminula Areta Frenklin
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MARKO MILAČIĆ, ČELNIK PRAVE CRNE GORE :
Da mi je rođeni otac lider neke partije u vlasti ili u opoziciji 15-20 godina, a sve to vrijeme bez rezultata, rekao bih mu: „odmori, pregazilo te je vrijeme.“

Vic Dana :)

- Kako terorista iskazuje ljubav djevojci?
- Oš’ da ti skinem avion s neba!?
Takmiče se Rus, Amerikanac i Bosanac u čijoj se zemlji proizvodi kvalitetnija guma. Rus:
– Kod nas je guma tako kvalitetna da se šine od nje prave.
Amerikanac:
– Kod nas je guma tako kvalitetna da se sidro od nje pravi.
Bosanac:
– Nije to ništa, kod nas je najkvalitetnija.
Amer i Rus:
– ‘Ajde, dokaži.
Bosanac:
– Moj drug Huso skočio sa desetog sprata u gumenim opancima, sve kosti polomio a opancima ništa.
Pita Perica mamu:
– Mama, je l’ ti tata kupio tu haljinu?
– Nije, sine, e, da sam ja čekala tvog tatu, ni tebe ne bih imala.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-08-15 POLICIJA PODNIJELA PRIJAVU PROTIV FUNKCIONERA DEMOKRATSKE CRNE GORE NIKOLE ROVČANINA, IZ TE STRANKE TVRDE
Nastavlja se progon Demokrata
Rovčanin Nastavlja se progon Demokrata
De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra sa­op­šti­la je da je Upra­va po­li­ci­je pod­ni­je­la pri­ja­vu pro­tiv funk­ci­o­ne­ra te par­ti­je Ni­ko­le Rov­ča­ni­na, is­ti­ču­ći da je to sa­mo na­sta­vak pro­go­na De­mo­kra­ta od stra­ne re­ži­ma.
U sa­op­šte­nju te stran­ke na­vo­di se da još jed­na ska­nda­lo­zna od­lu­ka po­tvr­đu­je da su in­sti­tu­ci­je i dr­žav­ni or­ga­ni u Cr­noj Go­ri za­ro­blje­ni i da sva­kog da­na ra­de na smi­šlje­nom iz­bje­ga­va­nju us­po­sta­vlja­na vla­da­vi­ne pra­va.
– Jav­nost je do­bro upo­zna­ta sa upa­dom ak­ti­vi­sta DPS-a u na­še pro­sto­ri­je u Plje­vlji­ma na pret­hod­nim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma, na­sil­nič­kim po­na­ša­njem i na­pa­dom na na­še funk­ci­o­ne­re Ni­ko­lu Rov­ča­ni­na i Bo­ja­na Kr­vav­ca. Na­ža­lost, orga­ni­ma go­nje­nja u Cr­noj Go­ri ovaj an­ti­de­mo­krat­ski, an­ti­ci­vi­li­za­cij­ski i pro­tiv­prav­ni čin oči­gled­no ni­je pred­sta­vljao pro­blem jer je bla­go­vre­me­na re­ak­ci­ja iz­o­sta­la, sve do da­nas. Ta­man ka­da smo oče­ki­va­li da je Upra­va po­li­ci­je od­lu­či­la da po­kre­ne po­stu­pak pro­tiv po­či­ni­la­ca, usli­je­di­la je skan­da­lo­zna pre­kr­šaj­na pri­ja­va. Umje­sto da go­ne iz­vr­ši­o­ce ovog na­pa­da, Upra­va po­li­ci­je pod­no­si pri­ja­vu pro­tiv na­pad­nu­tog funk­ci­o­ne­ra De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Ni­ko­le Rov­ča­ni­na, ko­ji je bio žr­tva do­ga­đa­ja i ko­ji je iz­bje­gao na­no­še­nje po­vre­da sa­mo za­hva­lju­ju­ći smi­re­no­sti i ra­zu­mu pri­sut­nih čla­no­va De­mo­kra­ta – sa­op­šte­no je iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re.
Ka­ko su is­ta­kli, ne­shva­tlji­vo je da Upra­va po­li­ci­je na­pa­da­če re­ha­bi­li­tu­je, a na­pad­nu­tog okri­vlju­je.
– Ne­pri­hva­tlji­vo je da dr­žav­ni or­gan prav­da, od­no­sno po­ku­ša­va da ubla­ži na­sil­nič­ko po­na­ša­nje, upad u pro­sto­ri­je naj­ja­če opo­zi­ci­o­ne par­ti­je, pri­jet­nje i fi­zič­ke na­pa­de ta­ko što op­tu­žu­je čo­vje­ka pre­ma ko­me je taj na­pad bio usmje­ren. Ne­pojm­lji­vo je da Upra­va po­li­ci­je pri­hva­ta svje­do­če­nje or­ga­ni­zo­va­ne gru­pe na­pa­da­ča da su pri­mi­je­ni­li si­lu za­to što su bi­li is­pro­vo­ci­ra­ni, što ap­so­lut­no ni­je tač­no. A sve i da je to ta­ko, Upra­va po­li­ci­je ova­kvom od­lu­kom prav­da po­či­ni­o­ce ovog bru­tal­nog na­pa­da i sma­tra osno­va­nim to što su „uze­li prav­du u svo­je ru­ke“ –– pi­še u sa­op­šte­nju De­mo­kra­ta.
Iz te stran­ke su pod­sje­ti­li da je osnov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac u Plje­vlji­ma, upr­kos po­sto­ja­nju vi­deo-za­pi­sa ko­ji je ob­i­šao Cr­nu Go­ru, a na ko­me se ja­sno vi­di na­sil­nič­ko po­na­ša­nje na­pa­da­ča, nje­go­vo sta­nje ja­ke raz­dra­že­no­sti i na­mje­ra da se fi­zič­ki ob­ra­ču­na i na­ne­se po­vre­de, oci­je­nio da u rad­nja­ma okri­vlje­nog ne­ma ele­me­na­ta kri­vič­nog dje­la.
– I ta­man ka­da smo po­mi­sli­li da je to vr­hu­nac sra­mo­te pra­vo­sud­nih orga­na, usli­je­di­la je pre­kr­šaj­na pri­ja­va pro­tiv Ni­ko­le Rov­ča­ni­na, ko­ji je na­pad­nut i ko­ji je i u prav­nom i u lo­gič­nom smi­slu ošte­će­ni. Ova od­lu­ka Upra­ve po­li­ci­je ni­je izo­lo­va­na i pred­sta­vlja sa­mo na­sta­vak be­smi­sle­nih op­tu­žbi pro­tiv funk­ci­o­ne­ra naj­ja­če opo­zi­ci­o­ne par­ti­je u Cr­noj Go­ri - navodi se u saopštenju Demokrata.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"