Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo REAGOVANJE MINISTARSTVA ODBRANE Prava zaposlenih unaprijeđena
Mi­ni­star­stvo od­bra­ne re­a­go­va­lo je po­vo­dom tek­sta „Osta­vi­li rad­ni­ke bez na­kna­de za pod­sta­nar­ski ži­vot”, ko­ji je ob­ja­vljen u dnev­nom li­stu „Dan“ 28. apri­la.
–Sma­tra­mo da ste vr­lo ten­den­ci­o­znim i ne­a­de­kvat­nim tu­ma­če­njem Ured­be o bli­žim uslo­vi­ma, na­či­nu ostva­ri­va­nja na­kna­da tro­ško­va i dru­gih pri­ma­nja li­ca u slu­žbi u Voj­sci Cr­ne Go­re dez­in­for­mi­sa­li jav­nost o sta­tu­su za­po­sle­nih u Voj­sci Cr­ne Go­re. Vla­da Cr­ne Go­re je, sa­gla­sno ovla­šće­nji­ma iz čla­na 101 stav 4, a na pred­log Mi­ni­star­stva od­bra­ne, do­ni­je­la Ured­bu o bli­žim uslo­vi­ma, na­či­nu ostva­ri­va­nja na­kna­da tro­ško­va i dru­gih pri­ma­nja li­ca u slu­žbi u Voj­sci Cr­ne Go­re. Raz­log za do­no­še­nje te ured­be je oprav­da­na po­tre­ba da se na bli­ži na­čin ure­di pi­ta­nje ostva­ri­va­nja na­kna­da tro­ško­va i dru­gih pri­ma­nja li­ca u slu­žbi u voj­sci, a u skla­du s iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma za­ko­na o VCG iz 2014. go­di­ne. No­vom ured­bom utvr­đe­no je pra­vo na na­kna­du za de­žur­stva li­ca u slu­žbi u voj­sci, ko­ju Mi­ni­star­stvo od­bra­ne is­pla­ću­je u bru­to iz­no­su, uz pla­ća­nje svih po­re­za i do­pri­no­sa, što je sa­mo je­dan od po­zi­tiv­nih efe­ka­ta no­ve ured­be. Da­lje, no­vom ured­bom je de­fi­ni­sa­na na­kna­da di­je­la tro­ško­va pre­vo­za ko­ji će se u na­red­nom pe­ri­o­du is­pla­ći­va­ti svim pri­pad­ni­ci­ma voj­ske ko­ji­ma ni­je obez­bi­je­đen bes­pla­tan pre­voz od mje­sta sta­no­va­nja do mje­sta ra­da. Ta­ko­đe, u od­no­su na pret­hod­nu ured­bu, no­vom ured­bom je pred­vi­đe­no lak­še ostva­ri­va­nje po­je­di­nih pra­va jer se čla­nom po­ro­di­ce sma­tra­ju su­pru­žnik i dje­ca ko­ja ima­ju pre­bi­va­li­šte ili bo­ra­vi­šte na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re (što do sa­da ni­je bio slu­čaj, jer je neo­p­ho­dan uslov bi­lo pre­bi­va­li­šte). Tač­no je da je čla­nom 9 ured­be utvr­đe­no da ofi­ci­ru, od­no­sno pod­o­fi­ci­ru, pri­pa­da mje­seč­na na­kna­da di­je­la tro­ško­va za­ku­pa sta­na, ako on ili nje­gov su­pru­žnik ne­ma stam­be­nu je­di­ni­cu, pod uslo­vom da mu na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re ni­je do­di­je­ljen slu­žbe­ni stan. Ovom ured­bom je utvr­đe­no i da na­kna­da ne pri­pa­da ofi­ci­ru, od­no­sno pod­o­fi­ci­ru, ako je on, ili nje­gov su­pru­žnik, otu­đio stan ili mu je na osno­vu od­lu­ke su­da o raz­vo­du bra­ka pre­sta­lo pra­vo ras­po­la­ga­nja sta­nom. Va­žno je is­ta­ći da ova na­kna­da pri­pa­da i ci­vil­nom li­cu u slu­žbi u Voj­sci Cr­ne Go­re ras­po­re­đe­nom sa te­ri­to­ri­ja re­pu­bli­ka biv­še SFRJ i sa te­ri­to­ri­je Re­pu­bli­ke Ko­so­vo, uko­li­ko on/ona ili nje­gov/njen su­pru­žnik ne po­sje­du­je stam­be­nu je­di­ni­cu na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re ili van nje – na­vo­di se u do­pi­su mi­ni­star­stva.
A.T.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"