Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ADVOKAT BRATISLAVA DIKIĆA UKAZUJE NA NELOGIČNOSTI U SLUČAJU „DRŽAVNI UDAR”
Petronijević: Tužilaštvo samo traži da se optuži Rusija
Petronijević Petronijević: Tužilaštvo samo traži da se optuži Rusija Velimirović sada pominje nekog iz opozicije i Ruse, a upravo to je tužilaštvo nudilo svima da kažu da se uđe u sporazum o priznanju krivice, navodi Petronijević
Advo­kat Go­ran Pe­tro­ni­je­vić, je­dan od bra­ni­la­ca Bra­ti­sla­va Di­ki­ća, oci­je­nio je da Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo ne in­te­re­su­je isti­na u slu­ča­ju na­vod­nog dr­žav­nog uda­ra, već sa­mo da na­đu što vi­še li­ca ko­ja će da op­tu­že Ru­si­ju i opo­zi­ci­ju da sto­je iza to­ga. On sma­tra da je upra­vo iz­mi­je­nje­ni is­kaz Mir­ka Ve­li­mi­ro­vi­ća po­tvr­da da ih sa­mo za­ni­ma da ne­ko op­tu­ži opo­zi­ci­ju. Pe­tro­ni­je­vić je na­ja­vio da će pro­tiv Ve­li­mi­ro­vi­ća pod­ni­je­ti kri­vič­nu pri­ja­vu zbog tr­go­vi­ne oruž­jem.
– Od­bra­na još uvi­jek ni­je do­bi­la ni is­kaz Alek­san­dra Sin­đe­li­ća, ni is­kaz Mir­ka Ve­li­mi­ro­vi­ća, či­je smo po­ja­vlji­va­nje pred su­dom mo­gli da vi­di­mo na in­ter­ne­tu. Nje­gov pr­vi is­kaz ko­ji je dao tu­ži­la­štvu i onaj iz sud­ni­ce se raz­li­ku­ju i tač­no se vi­di šta mu je do­da­to, od­no­sno šta mu je su­ge­ri­sa­no. Ve­li­mi­ro­vić u is­ka­zu kod tu­ži­o­ca ne po­mi­nje ni­ko­ga iz opo­zi­ci­je, a na sa­slu­ša­nju u sud­ni­ci na­vo­di je­dan po­li­tič­ki su­bjekt. Tu­ži­la­štvu je bit­no i sa­mo ih za­ni­ma da na­đu ne­ko­ga ko će da op­tu­ži Ru­si­ju i opo­zi­ci­ju, a ne da utvr­di či­nje­ni­ce ve­za­no za ovaj do­ga­đaj – ka­že Pe­tro­ni­je­vić u iz­ja­vi za „Dan”.
Svje­do­če­nje Mir­ka Ve­li­mi­ro­vi­ća pred su­dom je, po mi­šlje­nju Pe­tro­ni­je­vi­ća, naj­bla­že re­če­no smi­je­šno.
– Ve­li­mi­ro­vić sa­da po­mi­nje ne­kog iz opo­zi­ci­je, a upra­vo to je tu­ži­la­štvo nu­di­lo svi­ma, da se uđe u spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce. Moj bra­nje­nik Bra­ti­slav Di­kić ne­će pri­sta­ti na to, jer je u ži­vo­tu iz­dr­žao i go­re stva­ri ne­go što je bo­ra­vak u za­tvo­ru. Tu­ži­la­štvu je sa­mo sta­lo da is­tra­gu gu­ra u prav­cu Ru­si­je i opo­zi­ci­je i da for­si­ra­ju tu pri­ču. U ovom pred­me­tu ih sa­mo to i za­ni­ma. Ne­ću da upo­tri­je­bim ne­ku te­žu ri­ječ, ali Ve­li­mi­ro­vi­će­vo svje­do­če­nje je smi­je­šno. Ne znam za­i­sta ko mo­že da po­vje­ru­je u onu pri­ču o ras­kla­pa­nju oruž­ja i ba­ca­nju u je­ze­ro. Pi­tam se da li je ne­ko mo­gao da mu smi­sli šta glu­plje od ono­ga što je on re­kao – na­vo­di Pe­tro­ni­je­vić.
On je na­ja­vio i pod­no­še­nje kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv Ve­li­mi­ro­vi­ća zbog nje­go­ve iz­ja­ve o na­bav­ci oruž­ja.
– Pod­ni­je­će­mo pri­ja­vu pro­tiv nje­ga zbog šver­ca oruž­ja u ve­ćim ko­li­či­na­ma, pa ne­ka do­ka­zu­je od ko­ga je ku­pio ili ni­je ku­pio oruž­je – na­gla­ša­va Pe­tro­ni­je­vić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo vo­di svo­je is­tra­ge van za­ko­na, pro­sto­ra i vre­me­na.
– To je nji­hov pro­blem, s ko­jim će se su­o­či­ti ako do­đe do op­tu­že­nja, od­no­sno su­đe­nja – re­kao je Pe­tro­ni­je­vić.
On je na­ja­vio do­la­zak u Cr­nu Go­ru to­kom sle­de­će ne­dje­lje, ka­da će kon­kret­ni­je pri­ča­ti o is­ka­zu Mir­ka Ve­li­mi­ro­vi­ća.
Pe­tro­ni­je­vić je po­no­vio da je ne­shva­tlji­vo da od­bra­na još uvi­jek ni­je do­bi­la na uvid is­kaz svje­do­ka sa­rad­ni­ka Alek­san­dra Sin­đe­li­ća. Skri­va­nje Sin­đe­li­će­vog is­ka­za, do­da­je on, ba­ca do­dat­nu sum­nju na iona­ko sum­nji­vu is­tra­gu u ovom pred­me­tu.
Sin­đe­lić je do­bio sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka, iako ga je spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Mi­li­vo­je Kat­nić ozna­čio kao or­ga­ni­za­to­ra gru­pe ko­ja je pla­ni­ra­la te­ro­ri­stič­ki na­pad 16. ok­to­bra. On je na­kon to­ga pu­šten iz spu­škog za­tvo­ra i na­la­zi se na slo­bo­di. Mir­ko Ve­li­mi­ro­vić je sklo­pio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce, na osno­vu ko­jeg je osu­đen na nov­ča­nu ka­znu od 100 eura i uslov­nu ka­znu od šest mje­se­ci, na go­di­nu da­na.
Biv­ši šef srp­ske žan­dar­me­ri­je Bra­ti­slav Di­kić i Kri­sti­na Hri­stić se te­re­te za te­ro­ri­zam u po­ku­ša­ju, a osta­lih 12 uhap­še­nih za pri­pad­ni­štvo kri­mi­nal­noj or­ga­ni­za­ci­ji.
Di­kić od mo­men­ta hap­še­nja tvr­di da su in­spek­to­ri po­ku­ša­li da mu pod­met­nu oruž­je, a da su mu pod­met­nu­ti klju­če­vi i te­le­fon, ko­ji su pro­na­đe­ni u vo­zi­lu ka­da je li­šen slo­bo­de.D.Ž.


Is­tra­ga

Is­tra­gom su ob­u­hva­će­ni ru­ski dr­ža­vlja­ni Edu­ard Vla­di­mi­ro­vič Ši­ro­kov i Vla­di­mir Ni­ko­la­je­vič Po­pov. U za­tvo­ru u Spu­žu, po­red Di­ki­ća i Hri­sti­će­ve, još i Bran­ka Mi­lić, Mi­lan Du­šić, Dra­gan Mak­sić, Sr­bo­ljub Đor­đe­vić, Alek­san­dar Ču­ro­vić, Alek­san­dar Alek­sić, Ni­ko­la Đu­rić, Si­ni­ša Ćet­ko­vić, De­jan Sta­no­je­vić, Mi­loš Aći­mo­vić, Ivi­ca Ma­tić i Pe­ri­ca An­drić. Po­li­ci­ja, na­vod­no, tra­ga za Pre­dra­gom Bo­gi­će­vi­ćem, Ne­ma­njom Ri­sti­ćem i Mi­lo­šem Jo­va­no­vi­ćem.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"