Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Djecu saslušavali, novinaru „Dana” prijetili * Do posla preko knjižice DPS-a * Vlada se zadužuje još 300 miliona * Prijavila da su joj majku tukli u Domu * Stotine mrtvih, na hiljade povrijeđenih * Odnosi Rusije i Turske potpuno obnovljeni * Zaspala je Miona, a umrli smo mi…
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JOHANES HAN, EVROPSKI KOMESAR:
Evropska komisija posebnu pažnju posvećuje vladavini prava, posebno u zemljama kao što je Crna Gora, koja pregovara o pristupanju Evropskoj uniji.

Vic Dana :)

Dovela žena sina u policiju i kaže:
– Želim da moj sin bude policajac!
– A zašto gospođo?
– Pa, zato što je glup.
– Morate to dokazati!
Žena na to reče malome:
– Sine, idi vidi da li je mama napolju!
Dijete otrči vani, a policajac će na to:
– Pa, stvarno je glup, mogao je vidjeti kroz prozor!

Posle smrti, saobraćajac stigne kod Boga. Bog ga pita:
– Sine moj, reci ti meni jesi li činio dobra ljudima?
– Jesam, odgovara saobraćajac.
– A jesi li činio zla?
– Dešavalo se.
– E, pa kad je tako, evo, ispred tebe su dva puta. Jedan vodi u pakao, drugi u raj. Biraj kojim ćeš.
A, policajac će:
– Bože, a mogu li ja da ostanem ovdje na raskrsnici?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika U TUŽILAŠTVU SMATRAJU DA JE KAZNA DRAGOJU BAOŠIĆU ZA UBISTVO JOVANA KOSAĆA PREBLAGA
Pucao u nenaoružanog mladića
Privođenje Baošića Pucao u nenaoružanog mladića
Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci je u žal­bi ko­ja je ju­če pro­či­ta­na u Ape­la­ci­nom su­du na­ve­lo da je ka­zna od 10 go­di­na i 10 mje­se­ci na ko­ju je Dra­go­je Ba­o­šić osu­đen zbog ubi­stva Jo­va­na Ko­sa­ća bla­ga. Ta­ko­đe, u žal­bi je na­ve­de­no i da je sa­da po­koj­ni Ko­sać bio obez­bje­đe­nje u lo­ka­lu „Ka­za”, gdje je ubi­jen, te da je za­to htio da za­u­sta­vi i pre­tre­se Dra­ga­na Bi­go­vi­ća, na­kon če­ga je do­šlo do fi­zič­kog ob­ra­ču­na, a za­tim i do ubi­stva Ko­sa­ća. Ka­ko su is­ta­kli iz tu­ži­la­štva, po­što na­stra­da­li mla­dić ni­je bio na­o­ru­žan, ni­je bi­lo po­tre­be za nu­žnom od­bra­nom, ka­ko je to sud oci­je­nio. Iz tu­ži­la­štva su uka­za­li da je Ba­o­ši­ću iz­re­če­na pre­bla­ga ka­zna za po­sje­do­va­nje oruž­je, bu­du­ći da je i ra­ni­je osu­đi­van za to kri­vič­no dje­lo.
Ba­o­šić je ju­če pred vi­je­ćem Ape­la­ci­o­nog su­da po­no­vio da se ka­je zbog tra­gič­nog do­ga­đa­ja u di­ko­te­ci „Ka­za”.
Nje­gov advo­kat Dra­gan Mi­trić is­ta­kao je da je na­laz vje­šta­ka Dra­ga­ne Ču­kić su­pro­tan či­nje­ni­ca­ma sa vi­deo-snim­ka.
Bi­go­vi­ćev advo­kat Sr­đan Lje­ško­vić je uka­zao da je nje­gov kli­jent osu­đen na 10 mje­se­ci, a od­ro­bi­jao je sko­ro go­di­nu da­na. Ta­ko­đe, u žal­bi je na­veo i da je sud osu­dio Bi­go­vi­ća na osno­vu is­ka­za jed­nog svje­do­ka ko­ji je bio ko­ri­snik psi­ho­ak­tiv­nih sup­stan­ci, pri če­mu je za­ne­ma­rio is­ka­ze se­dam svje­do­ka ko­ji si bi­li u ko­rist nje­go­vog bra­nje­ni­ka.
Kri­vič­no vi­je­će su­di­je Vi­šeg su­da Ve­sne Mo­štro­kol osu­di­lo je Dra­go­ja Ba­o­ši­ća na 10 go­di­na i 10 mje­se­ci za­tvo­ra za ubi­stvo Jo­va­na Ko­sa­ća. Nje­mu se su­di­lo za kri­vič­no dje­lo pre­ko­ra­če­nje gra­ni­ca nu­žne od­bra­ne i kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja.
Dra­gan Bi­go­vić je osu­đen na 10 mje­se­ci za­tvo­ra jer je po­mo­gao Ba­o­ši­ću da ne bu­de ot­kri­ven. Ka­ko sa­zna­je­mo, Bi­go­vić je pu­šten iz pri­tvo­ra jer je već od­le­žao ka­znu.
Pre­ma na­vo­di­ma iz op­tu­žni­ce, Dra­go­je Ba­o­šić je 14. sep­tem­bra 2014. go­di­ne, u dis­ko­te­ci „Ka­za” u Iga­lu, sa umi­šlja­jem ubio Jo­va­na Ko­sa­ća.
M.V.P.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"