Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Acu prifalilo keša, država upumpala 83 miliona * Tužilaštvo da ispita kome je DPS dijelio stanove * Silovao maloljetnu komšinicu * Stan od 100.000, a plata 700 eura * Glečeri potonuli metar * Acu prifalilo keša, država upumpala 83 miliona * Osvježenje za 1.500 ljudi u Maksimusu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DRAGIŠA JANjUŠEVIĆ, POLITIČKI ANALITIČA:
Kompletna opozicija je gubitnik u aktuelnom sukobu na opozicionoj političkoj sceni.

Vic Dana :)

Došao Mujo da se prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Službenica mu traži podatke, i kad su došli do zanimanja, Mujo ispali:
- Pomoćni bagerista!
Službenica se zbuni:
- Šta ti je to?
Mujo slegne ramenima:
- Šta nemere bager, ja lopatom!
Dođe žena u poštu. Hoće da pošalje telegram, ali je škrta na novcu, pa pita radnicu:
- Dajete li popust ako je u pitanju smrtni slučaj?
- Naravno, gospođo, tada je upola jeftinije - odgovori ljubazna radnica.
Žena to jedva dočeka, pa reče:
- Odlično! Piši tu: Radovane, vraćaj se kući, koljemo svinju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura U KUĆI RISTA RATKOVIĆA U BIJELOM POLJU ODRŽANO AUTORSKO VEČE SENADA GAČEVIĆA
Sprema prvi crnogorski balet
Sprema prvi crnogorski balet
U Ku­ći Ri­sta Rat­ko­vi­ća u Bi­je­lom Po­lju odr­ža­no je autor­sko ve­če cr­no­gor­skog kom­po­zi­to­ra, Se­na­da Ga­če­vi­ća, u okvi­ru fe­sti­va­la „Ljet­nje ve­če­ri mu­zi­ke”. Iako je Ga­če­vić bje­lo­polj­skoj pu­bli­ci po­znat od ra­ni­je, jer pred­sta­vlja jed­nu od zna­čaj­ni­jih lič­no­sti mu­zič­kog i kul­tur­nog ži­vo­ta ze­mlje, ovaj po­zna­ti cr­no­gor­ski kom­po­zi­tor prek­si­noć je pr­vi put u Bi­je­lom Po­lju pred­sta­vio svo­je stva­ra­la­štvo.
- Na­kon broj­nih pro­du­cent­skih, or­ga­ni­za­ci­o­nih i dru­gih ak­tiv­no­sti, dra­go mi je što sam imao pri­li­ku da Bje­lo­polj­ci­ma pred­sta­vim mo­ju dru­gu stra­nu, ko­ja jav­no­sti ni­je mno­go po­zna­ta, na­ro­či­to onoj ko­ja ni­je pro­fe­si­o­nal­na. Pu­tem vi­deo sni­ma­ka ko­ji pri­ka­zu­ju iz­vo­đe­nje mo­jih kom­po­zi­ci­ja, pu­bli­ka je ima­la pri­li­ku da po­slu­ša dio mog opu­sa i da upo­zna moj ži­vot­ni put- ka­zao je Ga­če­vić.
On je ina­če autor mno­go­broj­nih so­li­stič­kih, ka­mer­nih i oper­skih kom­po­zi­ci­ja, a ka­ko je is­ta­kao za Ra­dio Bi­je­lo Po­lje, in­spi­ra­ci­ju ne na­la­zi u spol­njem svi­je­tu, već je za nje­ga stva­ra­la­štvo unu­tra­šnja po­tre­ba.
- Već du­gi niz go­di­na stva­ram, mu­zi­ka je moj ži­vot, ali ipak dje­la ne sma­tram svo­jim naj­ve­ćim uspje­hom. Či­ni mi se da sam za­i­sta uspio da dam od­re­đe­ni do­pri­nos raz­vo­ju kul­tur­nog ži­vo­ta, da sam po­mo­gao ma­njim sre­di­na­ma da se afir­mi­šu i obo­go­te svoj grad broj­nim ma­ni­fe­sta­ci­ja­ma, to je ono na šta sam po­no­san. Moj cilj se ogle­da u us­po­sta­vlja­nju do­bre ko­mun­ki­ka­ci­je me­đu gra­đa­ni­ma Cr­ne Go­re, kao i una­pre­đe­nju pro­ce­sa u umjet­nič­kom obra­zo­va­nju i kul­tu­ri uop­šte-na­gla­sio je cr­no­gor­ski kom­po­zi­tor, ko­ji je i ute­me­lji­vač fe­sti­va­la ,,Ljet­nje ve­če­ri mu­zi­ke
Na­ja­vio je i no­vi pro­je­kat na ko­jem ra­di, a za ko­ji ka­že da pred­sta­vlja kru­nu do­sa­da­šnjeg stva­ra­lač­kog ra­da.
- Oče­ku­jem da će do pro­lje­ća bi­ti za­vr­šen moj pr­vi ba­let, ko­ji je ujed­no i pr­vi cr­no­gor­ski. Du­go sam ra­dio na to­me i na­dam se da će lju­bi­te­lji mu­zi­ke bi­ti za­do­volj­ni.
O Ga­če­vi­će­vim dje­li­ma go­vo­ri­la je vi­o­li­nist­ki­nja i mu­zič­ka kri­ti­čar­ka Ti­ja­na Jo­vo­vić, ko­ja je is­ta­kla da Ga­če­vi­ćev opus pred­sta­vlja pra­vu dra­go­cje­nost u cr­no­gor­skoj mu­zi­ci.
Mla­da fla­u­tist­ki­nja Lej­la Hot iz­ve­la je kom­po­zi­ci­ju Se­na­da Ga­če­vi­ća.M.N.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"