Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika JANKO VUČINIĆ NAJAVIO DA ĆE RADNIČKA PARTIJA, NAKON OSNIVAČKE SKUPŠTINE, U NIKŠIĆU 1. MAJA ORGANIZOVATI PROTESTNI SKUP
Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest
Sa jučerašnjeg presa Radničke partije Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest Janko Vučinić je pozvao sve obespravljene radnike, studente, penzionere i građane da im se pridruže i jasno pokažu režimu da ne prihvataju da im u 21. vijeku gorivo i hljeb budu luksuz
Osni­vač­ka skup­šti­na Rad­nič­ke par­ti­je bi­će odr­ža­na sju­tra u Nik­ši­ću, a par­ti­ja će bi­ti zva­nič­no osno­va­na na pra­znik ra­da, sa­op­štio je na ju­če­ra­šnjoj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re Jan­ko Vu­či­nić. Pri­mar­ni cilj te stran­ke je vra­ća­nje rad­nič­kog do­sto­jan­stva, zbog če­ga će de­le­ga­ti osni­vač­ke skup­šti­ne na­kon usva­ja­nja pro­gra­ma i sta­tu­ta kre­nu­ti u pro­test­nu šet­nju glav­nom uli­com Nik­ši­ća, a po­tom na grad­skom tr­gu odr­ža­ti pro­test­ni skup, gdje će se pri­sut­ni­ma obra­ti­ti pred­stav­ni­ci rad­ni­ka, sin­di­ka­ta i po­li­tič­kih par­ti­ja.
Vu­či­nić je po­zvao sve obes­pra­vlje­ne rad­ni­ke, stu­den­te, pen­zi­o­ne­re i gra­đa­ne da im se pri­dru­že i ja­sno po­ka­žu re­ži­mu da ne pri­hva­ta­ju da im u 21. vi­je­ku go­ri­vo i hljeb bu­du luk­suz.
–Re­žim i nje­gov pred­sjed­nik Mi­lo Đu­ka­no­vić do­ve­li su rad­nič­ku kla­su na sa­mo dno, ali im ni to ni­je do­volj­no, pa ho­će da no­vim pred­lo­zi­ma Za­ko­na o ra­du rad­ni­ke pri­ku­ju za sa­mo dno. Vri­je­me je da ski­ne­mo ja­ram s vra­ta, da po­ka­že­mo ot­por i bu­de­mo slo­bod­ni i po­no­sni lju­di. Sa ova­kvim pla­ta­ma ne mo­že­mo re­ći da u Cr­noj Go­ri ima rad­ni­ka, pri­je bih re­kao da su to umjet­ni­ci ko­ji tre­ba da pre­ži­ve sa ta­kvim pri­ma­nji­ma i ova­kvim ci­je­na­ma. Sto­ga će ovaj 1. maj u Nik­ši­ću obi­lje­ži­ti pro­test umjet­ni­ka pre­ži­vlja­va­nja – po­ru­čio je Vu­či­nić u ime or­ga­ni­za­ci­o­nog od­bo­ra.
Sje­di­šte Rad­nič­ke par­ti­je bi­će u Nik­ši­ću, ne­ka­da­šnjem in­du­strij­skom cen­tru, gra­du če­li­ka i pi­va, ko­jem će no­vo­o­sno­va­na par­ti­ja po­ku­ša­ti da vra­ti te epi­te­te.
Pre­ma Vu­či­ni­će­vim ri­je­či­ma, ak­tu­el­ni re­žim je ge­ne­ra­ci­ju ko­joj on pri­pa­da već pre­tvo­rio u so­ci­jal­ne slu­ča­je­ve, „u na­bo­ljem slu­ča­ju u tak­si vo­za­če”, uki­nuo im rad­na mje­sta, pri­je­vre­me­no ih pen­zi­o­ni­sao...
–Ni to im ni­je bi­lo do­volj­no, pa sa­da že­le da i na­šu dje­cu pre­tvo­re u na­jam­ni­ke, po­slu­šni­ke i slu­ge. Sa­da na­ša dje­ca tre­ba da ra­de kod njih, a oni da iz­i­gra­va­ju bi­zni­sme­ne i pri­vred­ni­ke, da na­šu dje­cu sa fa­kul­te­ti­ma za­po­sle kao be­ra­če bre­sa­ka ili gro­žđa, ili da pro­da­ju sla­do­le­de i sun­co­bra­ne na pla­ža­ma, dok su nji­ho­va dje­ca već da­nas mi­li­o­ne­ri i bi­zni­sme­ni, ili u naj­ma­nju ru­ku stu­di­ra­ju na pre­sti­žnim fa­kul­te­ti­ma i pri­pre­ma­ju se za di­plo­ma­te – is­ta­kao je Vu­či­nić.
On je na­gla­sio da će Rad­nič­ka par­ti­ja ima­ti sa­mo jed­nu po­li­ti­ku – po­li­ti­ku ko­ja će se ba­vi­ti osnov­nim ži­vot­nim pi­ta­nji­ma obič­nog čo­vje­ka i nje­go­vog do­sto­jan­stva, pi­ta­nji­ma zdra­ve po­ro­di­ce i po­li­ti­kom bez po­dje­la.
–Po­zna­je­mo sa­mo jed­nu na­ci­o­nal­nost, a to je rad­nik, a je­di­na po­dje­lu ko­ju pre­po­zna­je­mo je po­dje­la na do­bre i lo­še lju­de. Sto­ga po­zi­va­mo sve one ko­ji po­dr­ža­va­ju na­še lje­vi­čar­ske ide­je da nam se pri­dru­že – re­kao je Vu­či­nić.
Port­pa­rol Rad­nič­ke par­ti­je Mi­lo Vu­či­nić oče­ku­ju mla­de lju­de na pro­test­noj šet­nji i na sku­pu na cen­tral­nom nik­šić­kom tr­gu, „ka­ko bi­smo po­bi­je­di­li ti­ši­nu, ko­ja je tre­nut­no naš naj­ve­ći ne­pri­ja­telj”. On je is­ta­kao da mla­di lju­di tre­ba da im se pri­dru­že ka­ko bi po­ka­za­li da mo­gu po­sta­ti si­no­nim bor­be za rad­nič­ka pra­va.
–Cr­na Go­ra je tu­ri­stič­ka ze­mlja, a sve su pri­li­ke da će i ovaj jaz iz­me­đu slo­je­va is­ci­je­pa­nog dru­štva po­pri­mi­ti di­men­zi­ju tu­ri­stič­ke atrak­ci­je. Ako ne že­li­te da tu­ri­sti i eks­per­ti iz ra­znih ze­ma­lja do­la­ze i gle­da­ju ove mrač­ne škri­po­ve i ru­pe ko­je se ko­pa­ju iz­me­đu nas, do­đi­te da po­raz­go­va­ra­mo – po­ru­čio je Mi­lo Vu­či­nić.
B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"