Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika VLADAJUĆA PARTIJA NE MOŽE BEZ AFERE „SNIMAK“
DPS pokrao i stranačke izbore
Komisija DPS-a provjerava Nrekića i Škrelju DPS pokrao i stranačke izbore Komisija će provjeriti dokumentaciju o izborima i uzeti izjave od aktera sukoba u opštinskom odboru o dešavanjima na konferenciji koja je održana početkom aprila Na čelu statutarne komisije je Martin Ivezaj, a njeni članovi su Slavenko Jovanović, Ivan Kalezić, Zorica Kovačević i Savo Parača
Sta­tu­tar­na ko­mi­si­ja De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta otvo­ri­la je in­ter­ni po­stu­pak ka­ko bi pro­vje­ri­la da li je iz­bor čla­no­va op­štin­skog od­bo­ra u Ul­ci­nju bio na­mje­še­ten ka­ko bi bi­li iza­bra­ni srod­ni­ci do­sa­da­šnjeg pred­sjed­ni­ka tog ti­je­la Ljo­ra Nre­ki­ća i po­sla­ni­ka Lu­i­đa Škre­lje. Pre­ma ne­zva­nič­nim, ali po­u­zda­nim sa­zna­nji­ma „Da­na”, na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci sta­tu­tar­ne ko­mi­si­je do­ni­je­ta je od­lu­ka da se pro­vje­ri sva do­ku­men­ta­ci­ja o iz­bo­ru no­vog sa­sta­va op­štin­skog od­bo­ra ko­ja je pri­sti­gla iz Ul­ci­nja.
Na če­lu sta­tu­tar­ne ko­mi­si­je je Mar­tin Ive­zaj, a nje­ni čla­no­vi su Sla­ven­ko Jo­va­no­vić, Ivan Ka­le­zić, Zo­ri­ca Ko­va­če­vić i Sa­vo Pa­ra­ča.
Ive­zaj je u iz­ja­vi za „Dan” re­kao da će ko­mi­si­ja po­sli­je pr­vo­maj­skih pra­zni­ka od­lu­či­va­ti o de­ša­va­nji­ma u Ul­ci­nju.
Na sjed­ni­ci ko­ja je odr­ža­na ju­če u Pod­go­ri­ci, čla­no­vi ko­mi­si­je su se sa­gla­si­li da je po­treb­no de­talj­no is­pi­ta­ti na­vo­de ko­je su iz­ni­je­li po­je­di­ni čla­no­vi ul­cinj­skog DPS-a, a ko­ji se od­no­se na to da je iz­bor­na kon­fe­ren­ci­ja bi­la na­mje­šte­na. U tom smi­slu, za­tra­že­na je de­talj­na pro­vje­ra do­ku­men­ta­ci­je, kao i iz­ja­ve ak­te­ra su­ko­ba u op­štin­skom od­bo­ru o de­ša­va­nji­ma na kon­fe­ren­ci­ji ko­ja je odr­ža­na po­čet­kom apri­la.
Je­dan od čla­no­va sta­tu­tar­ne ko­mi­si­je re­kao je za „Dan” da ko­m i­si­ja ima rok od mje­sec da­na da od­go­vo­ri na žal­bu po­bu­nje­ne frak­ci­je u op­štin­skom od­bo­ru (OO), ali će taj po­sao ubr­za­ti, jer is­ti­če rok do ka­da mo­ra bi­ti iza­bran pred­sjed­nik op­štin­skog od­bo­ra. Na­i­me, pre­ma ra­ni­jim od­lu­ka­ma glav­nog od­bo­ra DPS-a, sve pro­ce­du­re iz­bor­nih kon­fe­ren­ci­ja i iz­bo­ra pred­sjed­ni­ka op­štin­skih od­bo­ra mo­ra­ju bi­ti za­vr­še­ne do 5.ma­ja. Kon­gres DPS-a, na ko­me će bi­ti bi­ra­no no­vo ru­ko­vod­stvo stran­ke na dr­žav­nom ni­vou bi­će odr­žan 20. ju­na, a svi kan­di­da­ti za naj­vi­še funk­ci­je iz­ja­vu o pri­hva­ta­nju kan­di­da­tu­re tre­ba da pot­pi­šu do 25. ma­ja ove go­di­ne.
Pred­stav­ni­ci po­bu­nje­ne frak­ci­je u OO DPS Ul­cinj ne­dav­no su do­la­zi­li u Pod­go­ri­cu, gdje su u cen­tra­li stran­ke pre­da­li žal­bu i do­sta­vi­li sve do­ka­ze da su iz­bo­ri bi­li na­mje­šte­ni.
Oni su u žal­bi uka­za­li da su iz­bo­ri bi­li ne­re­gu­lar­ni po­što su čla­no­ve OO pred­la­ga­li i li­stu sa­sta­vi­li Ljo­ro Nre­kić i Lu­iđ Škre­lja. Oni sma­tra­ju da da je oči­gled­no da je OO DPS-a u Ul­ci­nju pri­va­ti­zo­van sa­mo za ne­ke fa­mi­li­je.
–Tok iz­bo­ra bio je ne­re­gu­la­ran po­što su ko­mi­si­ju ko­ja je bro­ja­la gla­so­ve či­ni­li sa­mo ka­to­li­ci i nji­ma bli­ski čla­no­vi. Bi­lo je iz­bor­ne ne­re­gu­lar­no­sti i kra­đe. Una­pri­jed se zna da će pred­sjed­nik OO DPS Ul­cinj bi­ti ili Ljo­ro Nre­kić ili Lu­iđ Škre­lja – na­vo­di se u do­pi­su ko­ji je upu­ćen ru­ko­vod­stvu DPS-a.
Na iz­bor­noj kon­fe­ren­ci­ji iza­bran je 91 član op­štin­skog od­bo­ra, dok je još de­set čla­no­va u tom ti­je­li iza­bra­no na osno­vu funk­ci­je ko­ju oba­vlja­ju. Kon­fe­ren­ci­ji su u ime cen­tra­le DPS-a pri­su­stvo­va­li Sa­nja Vla­ho­vić i Go­ran Je­vrić.
Ne­za­do­volj­ni čla­no­vi ul­cinj­skog DPS-a tvr­de da je vi­še od 37 čla­no­va od­bo­ra ka­to­lič­ke vje­ro­i­spo­vije­sti, kao i da su Škre­lja i Nre­kić u od­bor uba­ci­li čla­no­ve bli­že rod­bi­ne.
Gru­pa od 65 čla­no­va par­ti­je, ko­ju je pred­vo­dio Mu­ho Spu­ža, još pro­šle go­di­ne je za­tra­ži­la ostav­ke vo­de­ćih fun­ci­o­ne­ra op­štin­skog od­bo­ra. Osim Škre­lje i Nre­ki­ća, ko­ji pred­sje­da­va od­bo­ru, tra­že­ne su i ostav­ke ko­or­di­na­to­ra cen­tra­le za Ul­cinj Sa­nje Vla­ho­vić i Go­ra­na Je­vri­ća. Njih su ne­za­do­volj­ni čla­no­vi par­ti­je ta­da op­tu­ži­li za lo­še sta­nje u stra­nač­koj or­ga­ni­za­ci­ji, kao i za to što je DPS po­sli­je lo­kal­nih iz­bo­ra u ja­nu­a­ru 2014. go­di­ne ostao u opo­zi­ci­ji. Me­đu­tim, na sjed­ni­ci op­štin­skog od­bo­ra odr­ža­noj mi­nu­le je­se­ni, po­bu­nje­na gru­pa­ci­ja je od­u­sta­la od svih za­htje­va i sve je „iz­gla­đe­no”. M.V.


Po­po­vi­ću Bu­dva, Vučeliću Podgorica

Na pred­log pred­sjed­ni­štva DPS-a, za pred­sjed­ni­ka op­štin­skog od­bo­ra DPS-a u An­dri­je­vi­ci po­no­vo je iza­bran Sr­đan Ma­šo­vić.
Podgorički odbor DPS-a sinoć je za predsjednika reizabrao Vladana Vučilića. Za predsjednika Opštinskog odbora DPS-a GO Golubovci jednoglasno je izabran Spaso Popović, dok je jednoglasnu podršku za predsjednika partije u GO Tuzi dobio Halil Duković.
Moj­ko­vač­ki DPS jed­no­gla­sno je iza­brao Dra­ga­na Mr­da­ka za pred­sjed­ni­ka od­bo­ra stran­ke u tom gra­du. Bu­dvan­ski od­bor DPS-a ju­če je za na­sled­ni­ka Bo­ra La­zo­vi­ća ime­no­vao Sr­đu Po­po­vi­ća, po­sla­ni­ka u dr­žav­nom par­la­men­tu i di­rek­to­ra bu­dvan­ske sred­nje ško­le. E.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"