Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika UPRKOS PRESUDI ZA KUPOVINU GLASOVA, FUNKCIONER DPS-A NADA BOROVIĆ DOBILA POSAO U TO PLJEVLJA
Aktera „Snimka” postavili za rukovodioca
Borović Aktera „Snimka” postavili za rukovodioca Iako je osuđena na kaznu zatvora zbog kupovine glasova, Nada Borović je zaposlena u TO Pljevlja. Ona je i odbornik DPS-a, a jedno vrijeme je bila i predsjednik savjeta pljevaljske Narodne biblioteke „Stevan Samardžić”
Funk­ci­o­ner DPS-a Na­da Bo­ro­vić postala je dio rukovodećeg tima Tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je Plje­vlja iako je pra­vo­sna­žno osu­đe­na za kri­vič­no dje­lo pro­tiv iz­bor­nih pra­va. Bo­ro­vi­će­va, ko­ja je jav­no­sti po­zna­ta kao je­dan od ak­te­ra ku­po­vi­ne gla­so­va u Plje­vlji­ma, u isto vri­je­me je i od­bor­nik DPS-a. Ona je jed­no vri­je­me oba­vlja­la i funk­ci­ju pred­sjed­ni­ka Sa­vje­ta Jav­ne usta­no­ve Na­rod­na bi­bli­o­te­ka „Ste­van Sa­mar­džić”, što sa­da po­tvr­đu­ju i zva­nič­ni po­da­ci dr­žav­nih or­ga­na. Na­i­me, Bo­ro­vi­će­va je u imo­vin­skom kar­to­nu na­ve­la da je bi­la pred­sje­da­va­ju­ći sa­vje­ta te plje­valj­ske kul­tur­ne in­sti­tu­ci­je i po­tvr­di­la je da je sa­da za­po­sle­na u plje­valj­skoj Tu­ri­stič­koj or­ga­ni­za­ci­ji.
Iako je bi­la na op­tu­že­nič­koj klu­pi zbog ku­po­vi­ne gla­so­va, zbog če­ga je i pra­vo­sa­žno osu­đe­na, i do­vo­đe­na je u ve­zu sa zlo­u­po­tre­bom bu­džet­skih sred­sta­va, to joj ni­je sme­ta­lo da pr­vo bu­de na če­lu Sa­vje­ta Jav­ne usta­no­ve Na­rod­na bi­bli­o­te­ka „Ste­van Sa­mar­džić”, a po­tom i da se za­po­sli u Tu­ri­stič­koj or­ga­ni­za­ci­ji (TO).
Za­kon o ra­du pred­vi­đa oba­ve­zu da se ogra­ni­či pra­vo na rad li­ci­ma ko­ja su pra­vo­sna­žno osu­đe­na. Vla­da Cr­ne Go­re do sa­da pre­ma ak­te­ri­ma ku­po­vi­ne gla­so­va u Plje­vlji­ma ni­je pri­mi­je­ni­la ni­jed­nu od mje­ra ko­je su za­ko­nom pro­pi­sa­ne.
Bo­ro­vi­će­va je du­go­go­di­šnji funk­ci­o­ner DPS-a. Njen su­prug Mo­mir Bo­ro­vić za­po­slen je u MUP-u, po­sje­du­je stan u Plje­vlji­ma i ak­ci­je u ul­cinj­skoj So­la­ni.
Na saj­tu plje­valj­skog Osnov­nog su­da ob­ja­vlje­no je sa­op­šte­nje o iz­ri­ca­nju pra­vo­sna­žne pre­su­de Bo­ro­vi­će­voj i dru­gim čla­no­vi­ma „plje­valj­ske gru­pe” op­tu­že­nim za pod­mi­ći­va­nje bi­ra­ča pred iz­bo­re 2012. go­di­ne. Kao da­tum iz­ri­ca­nja pre­su­de na­ve­den je 26. jun 2015. go­di­ne.
– Osnov­ni sud u Plje­vlji­ma (su­di­ja Lji­lja­na Po­po­vić) iz­re­kao je pre­su­du u pred­me­tu K.br.13/15 pro­tiv op­tu­že­nih So­ki­ć rođ. Vra­neš Va­nje, Ma­za­li­ca Dra­go­lju­ba, Ve­snić Se­a­da, To­šić Dra­ga­na, Stru­njaš Ra­da, Bo­ro­vić rođ. Jo­vić Na­de, Šu­lo­vić Ab­du­la­ha, Bu­lut Sa­di­ka, Ha­dža­lić Mu­a­me­ra i De­spo­to­vić Ran­ka, ko­ji su op­tu­že­ni za kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja u po­ma­ga­nju iz čla­na 416 stav je­dan u ve­zi sa čla­na 25 stav je­dan Kri­vič­nog za­ko­na Cr­ne Go­re – pi­še u tom sa­op­šte­nju.
Na­ve­de­no je da su op­tu­že­ni pro­gla­še­ni kri­vim za na­ve­de­no kri­vič­no dje­lo i iz­re­če­na im je ka­zna za­tvo­ra u tra­ja­nju od po šest mje­se­ci i da je isto­vre­me­no od­re­đe­no da se ka­zna ne­će iz­vr­ši­ti ako op­tu­že­ni u ro­ku od dvi­je go­di­ne od da­na pra­vo­sna­žno­sti ove pre­su­de ne po­či­ne no­vo kri­vič­no dje­lo.
Pro­ces za ku­po­vi­nu gla­so­va u Plje­vlji­ma po­čeo je na osno­vu kri­vič­ne pri­ja­ve MANS-a, ko­ji je i obje­lo­da­nio do­ku­men­ta o pro­ne­vje­ri sred­sta­va iz Cen­tra za so­ci­jal­ni rad i o ras­po­dje­li nov­ca bi­ra­či­ma na te­re­nu.
Ve­snić je vr­ši­lac du­žno­sti se­kre­ta­ra za op­štu upra­vu u Plje­vlji­ma, Ha­dža­lić je funk­ci­o­ner MUP-a, a To­šić funk­ci­o­ner Mi­ni­star­stva pro­svje­te.
Vo­đe te gru­pe Ju­so Aja­no­vić i Er­min Nu­ha­no­vić su u pr­vom sud­skom po­stup­ku osu­đe­ni na šest mje­se­ci za­tvo­ra zbog zlo­u­po­tre­be slu­žbe­nog po­lo­ža­ja, a pre­o­sta­lih de­set op­tu­že­nih, uklju­ču­ju­ći i Bo­ro­vi­će­vu, tad su oslo­bo­đe­ni. Na­kon žal­be dr­žav­nog tu­ži­la­štva, Vi­ši sud u Bi­je­lom Po­lju je Aja­no­vi­ću i Nu­ha­no­vi­ću iz­re­kao šest mje­se­ci za­tvo­ra. Taj sud je obo­rio pr­vo­ste­pe­nu oslo­ba­đa­ju­ću pre­su­du za osta­lih de­set ak­te­ra afe­re i oni su osu­đe­ni u ju­nu 2015.
M.V.–B.Je.


Šu­lo­vić ra­di kod Aca

Ni­je pr­vi put da ak­te­ri ku­po­vi­ne gla­so­va u Plje­vlji­ma do­la­ze na funk­ci­je u dr­žav­nim or­ga­ni­ma, a ima slu­ča­je­va i da ra­de u ban­ka­ma upr­kos to­me što su pra­vo­sna­žno osu­đe­ni. Funk­ci­o­ner DPS-a Ab­du­lah At­ko Šu­lo­vić, ko­ji je, kao i Na­da Bo­ro­vić, osu­đen za ku­po­vi­nu gla­so­va pred par­la­men­tar­ne iz­bo­re 2012. go­di­ne, po­sta­vljen je za di­rek­to­ra plje­valj­ske fi­li­ja­le Pr­ve ban­ke, či­ji je naj­ve­ći ak­ci­o­nar Aco Đu­ka­no­vić, brat li­de­ra DPS-a Mi­la Đu­ka­no­vi­ća.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"