Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika NOSILAC LISTE BS-A U PETNJICI ADNAN MUHOVIĆ OPTUŽUJE LOKALNU VLAST DPS nelegalno zapošljava pred izbore
No­si­lac li­ste Bo­šnjač­ke stran­ke u Pet­nji­ci Ad­nan Mu­ho­vić op­tu­žio je De­mo­krat­sku par­ti­ju so­ci­ja­li­sta za ne­le­gal­no pred­iz­bor­no za­po­šlja­va­nje u toj op­šti­ni. Oci­je­nio je da ta­kvim ru­ko­vo­đe­njem op­šti­na ne­će da­le­ko sti­ći jer ni­je sol­vent­na i ne mo­že iz sop­stve­nih iz­vo­ra da pod­mi­ru­je ukup­ne oba­ve­ze.
– Sve ove če­ti­ri go­di­ne Op­šti­na Pet­nji­ca funk­ci­o­ni­še za­hva­lju­ju­ći sred­stvi­ma iz ega­li­za­ci­o­nog fon­da, ko­ja se ne­na­mjen­ski tro­še. Ta sred­stva su pred­vi­đe­na za raz­voj Pet­nji­ce, a ne za pla­te op­štin­skih slu­žbe­ni­ka i ne­le­gal­no za­po­sle­nih li­ca ko­ja se za­po­šlja­va­ju po­sled­njih mje­se­ci. DPS u su­sret lo­kal­nim iz­bo­ri­ma ne­le­gal­no za­po­šlja­va de­se­ti­ne i de­se­ti­ne lju­di – ka­zao je Mu­ho­vić za Ra­dio Pet­nji­ca.
On sma­tra da sve ono što je BS ra­dio u pro­te­klom pe­ri­o­du dok su bi­li na vla­sti, a i po­sli­je ras­ki­da ko­a­li­ci­je sa DPS-om u Pet­nji­ci, pre­po­ru­ču­je tu par­ti­ju gra­đa­ni­ma za još ve­ću po­dr­šku.
– Sta­nje na te­re­nu je od­lič­no. Ra­di­mo pu­nom pa­rom, ima­mo ve­li­ki broj ak­ti­vi­sta i vo­di­mo po­zi­tiv­nu kam­pa­nju. Uzi­ma­ju­ći sve to u ob­zir, bi­će pot­pu­no pri­rod­no pa Bo­šnjač­ka stran­ka iz ovih iz­bo­ra iza­đe kao po­bjed­nik. Pre­ma na­šim pro­cje­na­ma, u Pet­nji­ci ni­ko ne­će osvo­ji­ti ap­so­lut­nu vlast. O bro­ju man­da­ta sa­da ne bih go­vo­rio jer će se 26. no­vem­bra sve po­ka­za­ti. Ono što se po­ka­za­lo i u pro­te­klom pe­ri­o­du je to da bez BS-a ni­je bi­lo mo­gu­će, ni­ti će bi­ti mo­gu­će, for­mi­ra­ti vlast u Pet­nji­ci. Op­šti­na Pet­nji­ca ne mo­že da funk­ci­o­ni­še bez po­dr­ške BS-a, a po­seb­no ne bez one sa dr­žav­nog ni­voa – is­ta­kao je Mu­ho­vić.
Ka­ko je do­dao, od ka­ko su ras­ki­nu­li ko­a­li­ci­ju sa DPS-om, pro­mi­je­ni­lo se to što je SD si­lom na sra­mo­tu ušao u vlast sa DPS-om.
– Na­pra­vi­li su ne­ka­kvu ko­a­li­ci­ju, ma­da gra­đa­ni i svi mi zna­mo da to ni­je ko­a­li­ci­ja jer DPS ov­dje sa­mo­stal­no vr­ši vlast, a SD su uze­li kao ne­ku par­ti­ji­cu ka­ko bi ka­za­li da sa ne­kim vr­še vlast. Oni sa­mo­stal­no vr­še vlast do ko­je su do­šli po­li­tič­kom ko­rup­ci­jom, ku­po­vi­nom od­bor­ni­ka sa li­ste SDP-a i SNP-a – tvr­di Mu­ho­vić.
On je na­veo da BS u pro­gra­mu ima do­bro raz­ra­đe­nu stra­te­gi­ju raz­vo­ja Pet­nji­ce.
– Ima­mo de­fi­ni­sa­no to ka­ko bi ov­dje tre­ba­lo da funk­ci­o­ni­še po­ljo­pri­vre­da i ko­li­ko Op­šti­na i dr­ža­va tre­ba da ula­žu ka­ko bi ta gra­na pri­vre­de bi­la na naj­vi­šem ni­vou. Kao bu­du­ća vlast u op­šti­ni Pet­nji­ca, obez­bi­je­di­li bi­smo re­dov­no spro­vo­đe­ne po­dr­ške od stra­ne Op­šti­ne pu­tem pre­mi­je sto­čar­stvu za broj gr­la i pre­mi­je za ot­ku­plje­no mli­je­ko. U ra­tar­skoj pro­iz­vod­nji bi­smo obez­bi­je­di­li na­bav­ku sje­men­skog ma­te­ri­ja­la, a u vo­ćar­skoj na­bav­ku sad­nog ma­te­ri­ja­la ra­znog kon­ti­nen­tal­nog vo­ća. Stvo­ri­li bi­smo stra­te­gi­ju odr­ži­vog raz­vo­ja po­ljo­pri­vre­de i od­re­đe­ne pred­u­slo­ve za po­bolj­ša­nje put­ne in­fra­struk­tu­re i elek­tri­fi­ka­ci­je ka­tu­na, bes­plat­nu iz­ra­du pro­jekt­ne do­ku­men­ta­ci­je za mo­guć­nost ko­ri­šće­nja fon­do­va, osni­va­nje far­mi ve­ćeg ka­pa­ci­te­ta, po­di­za­nje voć­nih ra­sad­ni­ka – na­veo je Mu­ho­vić.
V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"