Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milo kandidat DPS-a * Preko 100 radnika ostalo bez krova nad glavom * Svejedno mi je hoće li biti Milo ili Mišo * Milo kandidat DPS-a * Paul Van Dyk na Si staru * Šuterska rapsodija crveno-belih * Drama u Lionu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DRITAN ABAZOVIĆ, LIDER GRAĐANSKOG POKRETA URA :
Apsolutno niko nema pravo da interese svoje partije stavi ispred Crne Gore.

Vic Dana :)

Svađaju se Mujo i komšinica. Kaže komšinica:
• Da ste kojim slučajem moj muž, sipala bih vam otrov za pacove u piće!
• A da ste vi kojim slučajem moja žena, ja bih ga i popio!

Dođe Mujo na pijacu i pita koliko su jabuke.
- Što više kupiš jeftinije- kaže trgovac.
- Tovari dok ne bude besplatno - reče Mujo.

Dolazi muž kući i vidi ženu kako se pakuje.
- Gdje ćeš?
- Idem u Las Vegas.
- ???
- Saznala sam da tamo mogu da dobijem $400 za ono što tebi dajem džabe.
Na to i muž poče da se pakuje.
- Gdje ćeš ti?
- U Las Vegas.
- ???
- Baš da vidim kako ćeš da živiš od $800 godišnje.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika USKORO IZBOR NOVOG MINISTRA EVROPSKIH POSLOVA
Irena umjesto Andrije?
Irena umjesto Andrije? Radovićeva bi na ministarskom mjestu trebalo da naslijedi Aleksandra Andriju Pejovića, koji je podnio ostavku na tu funkciju
Naj­o­zbilj­ni­ji kan­di­dat za no­vog mi­ni­stra evrop­skih po­slo­va je biv­ša am­ba­sa­dor­ka Cr­ne Go­re u Fran­cu­skoj Ire­na Ra­do­vić, sa­zna­je ne­zva­nič­no „Dan”.
Ona bi na tom mje­stu tre­ba­lo da na­sli­je­di Alek­san­dra An­dri­ju Pe­jo­vi­ća, ko­ji je pod­nio ostav­ku na tu funk­ci­ju.
Ire­na Ra­do­vić je dok­tor­ka eko­nom­skih na­u­ka, ali je to­kom ka­ri­je­re uglav­nom oba­vlja­la po­slo­ve iz obla­sti di­plo­ma­ti­je. Bi­la je še­fi­ca Bri­tan­ske kan­ce­la­ri­je u Pod­go­ri­ci. Jed­no vri­je­me bi­la je i za­mje­ni­ca mi­ni­stra spolj­njih po­slo­va Cr­ne Go­re i am­ba­sa­dor­ka u Pa­ri­zu.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, sa njom su već oba­vlje­ni raz­go­vo­ri po­vo­dom nje­nog mo­gu­ćeg no­vog an­ga­žma­na u Vla­di Cr­ne Go­re.
Pe­jo­vić je 22.fe­bru­a­ra pod­nio ostav­ku na mi­ni­star­sku funk­ci­ju iz, ka­ko je ta­da na­veo, mo­ral­nih raz­lo­ga, na­kon što je Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je utvr­di­la da je bio u su­ko­bu in­te­re­sa jer je isto­vre­me­no imao sta­tus am­ba­sa­do­ra. Ka­ko je sa­op­štio tom pri­li­kom, kao od­go­vo­ran i sa­vje­stan gra­đa­nin, uva­ža­va­ju­ći dje­lo­va­nje cr­no­gor­skih in­sti­tu­ci­ja, od­lu­čio je da po­stu­pi na taj na­čin da bi re­lak­si­rao i Vla­du i se­be pri­ti­ska ko­ji je na­stao na­kon od­lu­ke Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je. Tim po­vo­dom je do­sta­vio pi­smo pred­sjed­ni­ku Vla­de Cr­ne Go­re Du­šku Mar­ko­vi­ću.
Agen­ci­ja je 19. fe­bru­a­ra utvr­di­la da je Pe­jo­vić kao jav­ni funk­ci­o­ner pre­kr­šio Za­kon o spre­ča­va­nju ko­rup­ci­je jer je, su­prot­no Usta­vu Cr­ne Go­re, isto­vre­me­no imao sta­tus am­ba­sa­do­ra. Pe­jo­vić tvr­di da ni­je pre­kr­šio za­kon ni po jed­nom osno­vu ko­ji se na­vo­di u od­lu­ci Agen­ci­je i oče­ku­je da će u prav­nom po­stup­ku do­ka­za­ti da ni­je bi­lo su­ko­ba in­te­re­sa ka­ko bi za­šti­tio lič­ni in­te­gri­tet, a ti­me i kre­di­bil­nost in­sti­tu­ci­ja si­ste­ma.
Skup­šti­na Cr­ne Go­re kon­sta­to­va­la je 1.mar­ta ostav­ku mi­ni­stra evrop­skih po­slo­va Alek­san­dra An­dri­je Pe­jo­vić. Od­lu­kom ASK pre­ci­zi­ra­no je da je Pe­jo­vić kao jav­ni funk­ci­o­ner pre­kr­šio član 7 Za­ko­na o spre­ča­va­nju ko­rup­ci­je, ali i član 104 Usta­va Cr­ne Go­re, ko­ji za­bra­nju­je pred­sjed­ni­ku i čla­no­vi­ma Vla­de da oba­vlja­ju po­sla­nič­ku i dru­gu jav­nu funk­ci­ju. Utvr­đe­no je da je on od ma­ja pro­šle go­di­ne pri­mao na­dok­na­du od 3.168 eura kao am­ba­sa­dor Mi­si­je Cr­ne Go­re pri EU.
Ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja Gra­đan­ska ali­jan­sa po­zva­la je po­čet­kom mar­ta pre­mi­je­ra Du­ška Mar­ko­vi­ća da in­ten­zi­vi­ra evrop­ske in­te­gra­ci­je Cr­ne Go­re i ape­lo­va­la da što pri­je pred­lo­ži glav­nog pre­go­va­ra­ča i do­ne­se od­lu­ku o bu­du­ćoj struk­tu­ri i ka­drov­skim rje­še­nji­ma ko­ja će vo­di­ti pre­go­va­rač­ki pro­ces. Iz Gra­đan­ske ali­jan­se su ta­da oci­je­ni­li da se Cr­na Go­ra na­la­zi pred pre­kret­ni­com jer se kao ni­ka­da do­sad na na­šem pu­tu ka EU osje­ća kri­za evrop­skih vri­jed­no­sti – po­li­tič­kih, eko­nom­skih i so­ci­jal­nih im­pul­sa ko­ji su ne­ka­da bi­li je­din­stve­ni i ne­po­ko­le­blji­vi.
– Cr­na Go­ra je ima­la ja­san cilj – član­stvo u Evrop­skoj uni­ji, gdje sa pra­vom pri­pa­da. Sto­ga, iz dru­štve­nog kon­sen­zu­sa u kom su evrop­ske in­te­gra­ci­je bi­le pri­o­ri­tet, ovaj apel Vam ša­lje­mo u vri­je­me ka­da je pro­ces pri­dru­ži­va­nja uspo­ren iz vi­še raz­lo­ga – iz­bor­nih pro­ce­sa u dr­ža­vi, ne­po­sto­ja­nja po­li­tič­kog di­ja­lo­ga i obez­gla­vlje­ne pre­go­va­rač­ke struk­tu­re – na­vo­di se u pi­smu Gra­đan­ske ali­jan­se pre­mi­je­ru Mar­ko­vi­ću.M.V.


Bez od­go­vo­ra

Ka­ko bi­smo pro­vje­ri­li in­fo­r­ma­ci­ju da je biv­ša am­ba­sa­dor­ka Cr­ne Go­re u Fran­cu­skoj Ire­na Ra­do­vić naj­o­zbilj­ni­ji kan­di­dat za no­vog mi­ni­stra evrop­skih po­slo­va, po­ku­ša­li smo da stu­pi­mo u kon­takt s njom. Me­đu­tim, ona na na­ma do­stu­pan broj te­le­fo­na ni­je od­go­vo­ri­la na pi­ta­nje o mo­gu­ćem ime­no­va­nju na tu mi­ni­star­sku funk­ci­ju.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"