Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Poslanicima na platu i do 410 eura * Zdravstvo liječe pogrešnim ljekovima * Odali ga pozivi djevojci * Traže smjenu ministra zbog smrti djevojčice * Poslanicima na platu i do 410 eura * Suočićete se sa ozbiljnim posledicama * Zlatni koncert za zlatni jubilej
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Matija Bećković, akademik:
– Aleksandar Vučić postupa s Kosovom kao prostitutka kod Plavog mosta.

Vic Dana :)

Šta je Sahara?
- Šuma u kojoj je Čak Noris bio drvosječa!


Profesor:
- Ko odgovori na moje sledeće pitanje, može da ide kući, zaključiću mu peticu za kraj školske godine!
Perica: (Gađa kredom tablu).
Profesor :
- Ko je bacio kredu???
Perica:
- Ja. Ae idem kući. Ćao i ne zaboravi da mi zaključiš ocjenu!!!


Zašto plavuša igra ispred semafora?
Zato što misli da je u diskoteci...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi KLINIČKI CENTAR UVEO VANREDNE MJERE ZBOG GRIPA
Zabranjene posjete pacijentima
Zabranjene posjete pacijentima
U Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re (KCC) od da­nas su za­bra­nje­ne po­sje­te pa­ci­jen­ti­ma, zbog po­ve­ća­nog bro­ja gra­đa­na obo­lje­lih od gri­pa. Pro­šle sed­mi­ce vi­še­stru­ko je po­ve­ćan broj obo­lje­lih od gri­pa ka­da je In­sti­tut za jav­no zdra­vlje evi­den­ti­rao se­dam no­vih slu­ča­je­va, ko­ji su la­bo­ra­to­rij­ski po­tvr­đe­ni.
– In­fo­r­ma­ci­je o zdrav­stve­nom sta­nju pa­ci­je­na­ta čla­no­vi uže po­ro­di­ce (su­pru­žnik, ro­di­te­lji ili dje­ca) mo­gu do­bi­ti na ma­tič­nom odje­lje­nju pu­tem te­le­fo­na sva­kog da­na od 14 do 15 ča­so­va – sa­op­šte­no je iz KCCG.
Iz KCCG na­vo­de da će ob­u­sta­va po­sje­ta tra­ja­ti do po­bolj­ša­nja epi­de­mi­o­lo­ške si­tu­a­ci­je.
– Ape­lu­je­mo na gra­đa­ne da se pri­dr­ža­va­ju op­štih mje­ra pre­ven­ci­je, ko­je pod­ra­zu­mi­je­va­ju re­dov­no pro­vje­tra­va­nje pro­sto­ri­ja, iz­bje­ga­va­nje bli­skih kon­ta­ka­ta sa obo­lje­li­ma, iz­bje­ga­va­nje bo­rav­ka u za­tvo­re­nim pro­sto­ri­ma gdje bo­ra­vi ve­li­ki broj lju­di, ade­kvat­nu is­hra­nu sa do­sta svje­žeg vo­ća i po­vr­ća i fi­zič­ku ak­tiv­nost. Mo­li­mo gra­đa­ne za ra­zu­mi­je­va­nje i sa­rad­nju, kao i da se pri­dr­ža­va­ju na­ve­de­nih sa­vje­ta u ci­lju sma­nje­nja obo­li­je­va­nja od gri­pa – po­ru­ču­ju u KC.
Iz In­sti­tu­ta is­ti­ču da je u to­ku pr­ve nad­zor­ne sed­mi­ce 2018. go­di­ne (od 1.1. do 7.1.2018.) u Cen­tru za me­di­cin­sku mi­kro­bi­o­lo­gi­ju In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje la­bo­ra­to­rij­skim pu­tem po­tvr­đe­no se­dam slu­ča­je­va in­fek­ci­je vi­ru­som gri­pa, če­ti­ri in­fek­ci­je vi­ru­som gri­pa tip B i tri in­fek­ci­je vi­ru­som gri­pa tip A.
– Od po­čet­ka se­zo­ne ukup­no je la­bo­ra­to­rij­ski po­tvr­đe­no de­vet slu­ča­je­va gri­pa. Uvi­dom u elek­tron­sku ba­zu po­da­ta­ka, u Cr­noj Go­ri u ovom iz­vje­štaj­nom pe­ri­o­du pri­ja­vlje­ne su 82 oso­be sa simp­to­mi­ma na­lik gri­pu (ILI), što pred­sta­vlja in­ci­den­ci­ju od 13,2 /100 000 sta­nov­ni­ka – ka­žu iz In­sti­tu­ta.
D.B.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"