Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Imovina premijerove porodice vrijedi 800.000 * Ustavni sud oborio 140 DUP-ova * Direktor kavaljer od državnih para * U Strazburu 133 tužbe protiv države * Imovina premijerove porodice vrijedi 800.000 * Sjeverna Koreja zaprijetila SAD nuklearnom silom * Kako su veliki sportisti postali kriminalci
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Krapović, predsjednik Opštine Budva:
Vratili smo tri miliona eura duga Demokratske partije socijalista.

Vic Dana :)

Išle dvije plavuše putem i nađu ogledalo!
Prva plavuša: gle moja slika!
Druga plavuša: jaooo kako si ružna!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni BERBA BOROVNICE NA KOFILJAČI OKUPILA VELIKI BROJ BERAČA I BERAČICA Druženje za pamćenje
PLAV – U or­ga­ni­za­ci­ji Cen­tra za kul­tu­ru Plav, u sklo­pu ma­ni­fe­sta­ci­je „18. Da­ni bo­rov­ni­ce”, na pa­di­na­ma Pro­kle­ti­ja, od­no­sno na br­du Ko­fi­lja­ča (1.825 mnv), po­če­la je ber­ba bo­rov­ni­ca. Ber­ba je or­ga­ni­zo­va­na u sa­rad­nji sa NP „Pro­kle­ti­je”, ko­ji ti­me že­li da do­dat­no do­pri­no­se pro­mo­ci­ji pri­rod­nih bo­gat­sta­va na tom pro­sto­ru
Di­rek­tor Cen­tra za kul­tu­ru Su­lej­man Ša­bo­vić, ko­ji je na Ko­fi­lja­či pred­vo­dio be­ra­či­ce i osta­le uče­sni­ke, ni­je krio za­do­volj­stvo onim što ma­ni­fe­sta­ci­ja po­sti­že.
– Tra­di­ci­o­nal­na osam­na­e­sta ber­ba na ovom pre­kra­snom pro­sto­ru jed­na je od naj­ljep­ših do­sad, o če­mu svje­do­či i pri­su­stvo ve­ćeg bro­ja lju­di ne sa­mo iz Pla­va, već i iz Trav­ni­ka i Sje­ni­ce, kao i di­ja­spo­re. S na­ma je i Rus Ser­gej Za­bi­ja­ko, pri­mo­rac, fo­to­re­por­ter ko­ji je fo­to­gra­fi­sao za Cen­tar za kul­tu­ru... Pr­vi put ima­mo pro­fe­si­o­nal­nog fo­to­gra­fa, ko­ji će svo­jim fo­to­gra­fi­ja­ma svi­je­tu pri­ka­za­ti sve pri­rod­ne lje­po­te ovog mje­sta. Već je do­sta re­če­no o zna­ča­ju bo­rov­ni­ce, sa­mo tre­ba još ma­lo po­ra­di­ti u prav­cu nje­ne va­lo­ri­za­ci­je, ka­ko bi­smo ko­nač­no ima­li i be­ne­fi­te od tog je­din­stve­nog plo­da – ka­zao je Ša­bo­vić.
Ser­gej Za­bi­ja­ko is­ti­če da mu se is­pu­ni­la dav­na­šnja že­lja.
– Ovo je ma­ni­fe­sta­ci­ja ko­ju sam odav­no že­lio da po­sje­tim i osje­ćam se ve­li­čan­stve­no. Odu­še­vljen sam i kon­cer­tom Al Di­na, ko­ga sam slu­šao pr­vi put, ali se vi­di da je ve­li­ki umjet­nik. Šta re­ći za pri­ro­du ov­dje? Ovo je fe­no­me­nal­no! Lje­ti je na pri­mor­ju pre­vru­će, a ovo je pra­va uži­van­ci­ja. Vi­di­kov­ci s ko­jih se po­gled ši­ri na Plav i Gu­si­nje su fe­no­me­nal­ni, kao iz ko­smo­sa da gle­da­te... Tu su i ove lje­po­ti­ce ko­je be­ru bo­rov­ni­ce, što da­je kom­plet­nu ne­za­o­bo­rav­nu sli­ku ci­je­log do­ži­vlja­ja! Osmi­jeh, igra, pje­sma, no­šnje, sve je za di­vlje­nje. Na­pra­vi­li smo pu­no do­brih ka­dro­va, li­je­po se dru­ži­li i pr­va sre­ća je što smo da­nas ov­dje –us­hi­ćen je Za­bi­ja­ko.
Kul­tur­ni ani­ma­tor u Cen­tru za kul­tu­ru Se­na Va­tić is­ta­kla je ka­ko je ber­ba pun po­go­dak.
– Osim pro­mo­tiv­no-tu­ri­stič­kog zna­ča­ja, pro­mo­ci­je lje­po­ta i pri­rod­nog bo­gat­stva, ima­mo li­je­pe po­gle­de na oko­li­nu, a tu su i pej­za­ži i plan­ta­že bo­rov­ni­ce na ko­ji­ma su be­ra­či iz na­ci­o­nal­nog par­ka, tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je, di­ja­spo­re – iz Ame­ri­ke, Nje­mač­ke, Švaj­car­ske, Slo­ve­ni­je... Pra­vi dan i pra­vo dru­že­nje – is­ti­če Va­ti­će­va.
U ve­čer­njem di­je­lu sve­ča­no­sti or­ga­ni­zo­va­no je ve­če fol­klo­ra u sklo­pu ko­jeg su na­stu­pi­la kul­tur­no-umjet­nič­ka dru­štva „Plav­sko je­ze­ro” iz Pla­va, „Dža­fer Ni­ko­če­vić” iz Gu­si­nja, „Mla­dost Vi­šnje­vo” iz Trav­ni­ka i „Mla­dost” iz Sje­ni­ce.
Ma­ni­fe­sta­ci­ja se na­sta­vlja saj­mom po­ljo­pri­vre­de i kon­cer­tom „Bi­se­ri cr­no­gor­ske mu­zi­ke”, u or­ga­ni­za­ci­ji Cen­tra za oču­va­nje i raz­voj kul­tu­re ma­njin­skih na­ro­da Cr­ne Go­re.N.V.

Pro­mo­ci­ja na­ci­o­nal­nog par­ka

Enes Dre­ško­vić iz NP „Pro­kle­ti­je” na­gla­ša­va ka­ko je ma­ni­fe­sta­ci­ja
,,Da­ni bo­rov­ni­ce” zna­čaj­na za pro­mo­ci­ju vri­jed­no­sti na­ci­o­nal­nog par­ka.
– Tu­ri­stič­ki raz­voj op­šti­ne Plav se mo­ra za­sni­va­ti na NP. A u okvi­ru ma­ni­fe­sta­ci­je ima­će­mo svo­je vri­je­me i pro­stor za pro­mo­ci­ju i dru­gih na­ših ak­tiv­no­sti. Ima­će­mo iz­lo­žbu sli­ka pri­rod­nih bo­gat­sta­va NP, pre­zen­ta­ci­ju flo­re i fa­u­ne, kao i di­je­la pro­mo­tiv­nog ma­te­ri­ja­la i iz pret­hod­nih go­di­na – ka­zao je Dre­ško­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"