/ FOTO: SRĐA BOLJEVIĆ
17/09/2022 u 20:28 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović o Nikšiću: Ggrad čelika, piva i rokenrola napravio iskorake

U prethodnim godinama, grad čelika, piva i rokenrola, napravio je iskorake u pravcu razvoja festivalskog turizma, po kojem je Nikšić sve više prepoznat na regionalnoj muzičkoj sceni

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je 18. septembar, Dan opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, odbornicima i odbornicama, građankama i građanima Nikšića.

,,Nekada industrijski gigant Crne Gore i regiona, u vremenu tranzicije, doživio je privredno preoblikovanje i transformaciju tokom kojih, ne možemo reći da su i izbliza domaćinski korišćeni svi resursi - humani, agrarni, rudni, hidro, vjetro i turistički, koje posjeduje najveća opština u našoj državi. Uz podršku privrednog oslonca kakav je Elektroprivreda, ali i uz upliv novih investitora, perspektiva privrednog razvoja Nikšića i Crne Gore, jeste u afirmaciji i snaženju srednjeg i malog preduzetništva, kako bi znanja, vještine i iskustva koja su decenijama sticana u već bivšim pogonima, doživjela novu valorizaciju, a građanima Nikšića bila pružena adekvatna razvojna šansa.

Vlada Crne Gore, odgovorno se odnoseći prema jednom od nosećih stubova u profilaciji moderne istorije ovog grada, nakon više neuspjelih pokušaja prethodnih administracija, zalaže se da obezbijedi pošteno i trajno održivo investiciono rješenje za Željezaru i njene radnike, trudeći se da damo zdrav i konstruktivan doprinos rješavanju ovog pitanja. Stoga, podstičemo napore Elektoprivrede Crne Gore kako bi zaokružila pregovore u vezi sa preuzimanjem fabrike i otvaranjem novih radnih mjesta u korist Nikšića i Crne Gore.

U prethodnim godinama, grad čelika, piva i rokenrola, napravio je iskorake u pravcu razvoja festivalskog turizma, po kojem je Nikšić sve više prepoznat na regionalnoj muzičkoj sceni.

Uvjeren sam da u Gradu pod Trebjesom, koji su decenijama unazad proslavili sportisti, pjesnici, muzičari, filmski stvaraoci i glumci, slikari i vajari, danas stasavaju nove generacije koje, svjesne univerzalnosti kulture i tradicije svog kraja, baštine građanske i evropske vrijednosti multietničke Crne Gore, po kojima je Nikšić oduvijek bio prepoznat", naveo je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:01