/ CENTRALNA PROSLAVA
12/07/2022 u 12:17 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Centralna proslava 13. Jula sjutra u Bijelom Polju

Sjećanje na slavnu narodnoosolobodilačku borbu

Povodom 13. jula – Dana ustanka crnogorskog naroda i Dana državnosti u Bijelom Polju će sjutra biti održana Centralna proslava, pod nazivom "Vječna je Crna Gora". SUBNOR i antifašisti Crne Gore i Opština Bijelo Polje organizatori su manifestacije kojom će se na prigodan način obilježiti jubilej 81 godina od Dana ustanka i početka borbe protiv fašizma. 

Centralna proslava 13. jula biće obilježena svečanom akademijom u Gradskom parku sa početkom u 12 časova, kojoj će prisustvovati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva. U bogatom programu aktivnosti, za ovu priliku se sprema prigodan kulturno umjetnički program sjećanja na Dan ustanka i antifašističku borbu.

- Ovom prilikom zajednički upućujemo poziv svim dobronamjernim ljudima u Crnoj Gori, svima antifašistima, svim mladim ljudima koji žele u miru da obilježe dva velika datuma, a istovremeno i dan Saveza boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, da se 13. jula nađemo u Bijelom Polju. Kroz filmske poruke prisjetićemo se slavnih dana Narodnoslobodilačke borbe, prisjetićemo se Bijelog Polja u ratnim danim i njegovih heroja– kazao je Dragan Mitov Đurović generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore. 

Inače povodom Dana državnosti Crne Gore,u Centru za kulturu održan je koncert pod nazivom “Neka pjeva Crna Gora”, na kojem su nastupili Tanja Šeter, sa orkestrom Predraga Nedeljkovića i gosti Branka Šćepanović, Almir Martinović i Gradski hor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 19:06