Demokrate HN odgovorile DPS-u: Vi se više nećete pitati / - NET
11/08/2022 u 18:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate HN odgovorile DPS-u: Vi se više nećete pitati

Sjednica Skupštine biće održana, one Skupštine u kojoj se većina odbornika protivi pogubnoj politici DPS-a i ono što je najvažnije, vas kao partiju pogubnu za grad neće niko za saveznika, kako bi nas vratili u kandže prošlosti, navode iz OO Demokrate HN.

Demokrate Herceg Novog ocijenile su da "pokušaj obezvrijeđivanja rada lokalne samouprave i preduzeća i ustanova čiji je osnivač, koristeći se paravanom – „brigom“ za održavanje sjednice lokalnog parlamenta, predstavlja samo glumu u sopstvenoj nemoći Demokrate partije socijalista(DPS)".

"Naravno da će sjednica Skupštine biti održana, one Skupštine u kojoj se većina odbornika protivi pogubnoj politici potpisnika današnjeg saopštenja i ono što je najvažnije, vas kao partiju pogubnu za grad neće niko za saveznika, kako bi nas vratili u kandže prošlosti", navode u reagovanju iz OO Demokrate HN. 

Ocjenjuju da je današnje saopštenje OO DPS Herceg Novi "pokušava dezinformisanja i dezavuisanja hercegnovske javnosti" i konstatuju da će "završiti, kao i svakog puta, na marginama gradskih priča ukrašenih ironijom i podsmijehom."

"Današnje saopštenje ne samo da obiluje neistinama i vrlo blijedim pokušajem ukazivanja na „rasulo“ u hercegnovskoj lokalnoj samoupravi, već i ogromnim neznanjem svojih mladih odbornika – neznanjem o radu i funkcionisanju lokalne samouprave, ali i „neznanjem“ o situaciji u Bolnici Meljine".

Navode da "Iako bi se saopštenje OO DPS Herceg Novi moglo dobro protresti i na svaku „činjenicu“ odgovoriti pravom činjenicom, dovoljno je reći da je neko trebao mladim odbornicima objasniti da lokalne samouprave u Crnoj Gori više ne usvajaju urbanističke planove, što je jedna od zamjerki u saopštenju koje potpisuje politička grupacija koja je deklasirala privredu Herceg Novog tokom poslednjih gotovo 30 godina."

"Na žalost, ne samo privredu. Bolnica Meljine za mlade odbornike DPS-a očigledno predstavlja poligon na kojem bi se igrali – kao što su se njihovi uzori i partijski čelnici nekada igrali i Herceg Novi vratili godinama unazad prepuštajući istu tu bolnicu biznismenima sumnjivih biografija i namjera, poručili su iz OO Demokrata Herceg Novog.

DPS više neće odlučivati o sudbini ovog grada i građani su vam to sasvim jasno ukazali više puta – kako na lokalnim, tako i na parlamentarnim izborima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:30