/ POPOVIĆ I KOMNENOVIĆ
30/09/2022 u 13:21 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Donacija Specijalnoj bolnici „Vaso Ćuković“ u Risnu

Vlado Popović direktor Specijalne bolnice u Risnu zahvalio se na velikoj pomoći i donaciji

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović posjetio je JZU Specijalnu bolnicu za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković” u Risnu kojoj je Opština Tivat donirala sredstva za nabavku profesionalnih aparata za opremanje vešeraja. Opština je za nabavku neophodne mašine izdvojila sredstva u visini od 16.500 eura.

“Drago nam je da smo bar minimalno pomogli da se poboljšaju uslovi u ovoj bolnici koja je veoma važna za grad i građane Tivta ali i za Boku, s obzirom na veliki broj pacijenata koji ovdje dobijaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu” kazao je Komnenović.

On je poručio da će Opština Tivat nastaviti kontinuirano da pomaže bolnicu u Risnu, podsjetivši da su kroz donacije pomagali tivatski Dom zdravlja, ali i Opštu bolnicu u Kotoru, kojoj je u aprilu ove godine uplaćeno 10.000 eura za nabavku namještaja za dječije odjeljenje.

image
DONACIJA

“Donacije i pomoć zdravstvenim ustanovama Opština je realizovala kroz budžetsku stavku “pomoć institucijama” ali se nadam da ćemo u narednom periodu uspjeti da obezbijedimo veća sredstva i intenzivnije pružimo podršku zdravstvenim ustanovama. Bez kvalitetne zdravstvene zaštite i obrazovanja nema ni kvalitetnih uslova života”, kazao je Komnenović.

Vlado Popović direktor Specijalne bolnice u Risnu zahvalio se na velikoj pomoći i donaciji bolnici kao i na spremnosti Opštine Tivat da odgovori na njihov zahtjev za nabavku neophodne opreme.

“Zdravstvena usluga i djelatnost bilo koje ustanove nije samo rad u bolnici i rad medicinskog  osoblja, već je mnogo tih pratećih elemenata koji čine i doprinose uspješnom liječenju. Održavanje higijene je nemoguće bez profesionalne opreme, zbog čega je ova donacija i tekako značajna i važna” kazao je Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2022 13:25