/ Foto: RTNK
09/02/2024 u 12:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS Nikšić: Rukovodilac Vodovoda zaposlenog pred penzijom pretukao u prostoriju bez kamera

Takođe, u Željezari Nikšić prema izjavama zaposlenih, vrši se neviđeni mobing, prijetnje i politički pritisci od strane rukovodilaca, tvrde iz DPS-a

Skandalozni događaj u JP Vodovod i kanalizacija Nikšić, u kome je jedan od rukovodilaca oslobodilaca nanio teške povrede zaposlenom, koji je pred penzijom, i koji časno i pošteno obavlja svoj posao, pokazuje kakav profil ljudi sjedi na rukovodećim pozicijama u Nikšiću, saopštio je DPS Nikšić.

Nakon grubog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi pretpostavljeni je, kako tvrde, zaposlenog uvukao u prostoriju bez kamera i nanio mu povrede zbog kojih je bio hospitalizovan.

– Takođe, u Željezari Nikšić prema izjavama zaposlenih, vrši se neviđeni mobing, prijetnje i politički pritisci od strane rukovodilaca. I dok Nikšić potresaju vijesti o nasilju u lokalnim i državnim preduzećima, lokalni funkcioneri ne gube niti jedan čas da uhljebe nekog svog – od supruge i djece, preko rođaka, do kumova i prijatelja – tvrde iz DPS-a.

Tako je jedan od sekretara ovih dana zaposlio i treću kćerku u jednom od lokalnih preduzeća. Dok je prethodno jedna kćerka zaposlena u Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, jedna u Poreskoj upravi, treća je, kako kažu, uhljebljena u JP Komunalo Nikšić.

– No, tu se saga o zapošljavanju krvnih srodnika ne završava. Osoba koja, po nalazu DRI, uzurpira funkciju sekretara za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, zaposlila je i suprugu u Službi za saradnju, poslove predsjednika i informisanje, čiji je šef zaposlio svoju snahu u Komunalnu policiju, a suprugu u privatnu firmu koja izvodi radove za Opštinu Nikšić”, navode oni.

Ni sekretarka Skupštine nije imuna na nepotizam,  tvrde, pa nije odoljela da ne obezbijedi radno mjesto za majku u Službi zaštite i spašavanja, dok je za kumu obezbijedila ni manje ni više nego direktorsko mjesto, a kuma zahvalnost izrazila zaposlenjem sekretarkinog brata od tetke.

– Braći koja šire fašizam u ime lokalne samouprave po raznim propagandnim četničkim portalima, uzvratili su radnim mjestima u Solaru i Opštini Nikšić. Ni predsjednik Borda direktora EPCG nije mirovao na ovom polju, pa je, između ostalih, uhljebio i snahu u Sekretarijat za kulturu, sport, socijalno staranje i mlade. A šampion u zapošljavanju sebi bliskih persona, pogotovo kumova, je predsjednik Opštine, koji ih je sve pozapošljavao u lokalnoj samoupravi, dok je suprugu i sestru zaposlio u EPCG. Evo, dragi građani, čistih dokaza kako sloboda pjeva – pesnicama, prijetnjama i mobingom, i kako ravnopravnost u režiji oslobodilaca izgleda – posla ima samo za familiju i kumove – zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:01