Камион отишао необављеног посла / -М.Д.П.
14/06/2022 u 06:40 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Прчања стопирали истовар шљунка на плажу

Да наспем плажу шљунком нисам тражила дозволу Морског добра, нити сам знала да треба, а хтјела сам да буде добро свима, каже Наташа Загрибељнаја

Возач камиона пуног шљунка, којим је требало да наспе плажу испод куће Пиластра на Прчању, отишао је необављеног посла након бурне реакције мјештана Марковог рта. Камион је био пун бијелог туцаника, који је приватно наручила власница оближњег апартмана, али су мјештанке и мјештани на вријеме реаговали и спријечили да се исти изручи на плажу. Наглашавају да су на збору мјештана одлучили да се природна плажа не насипа индустријски прерађеним шљунком из каменолома, јер то препоручују и научни радници Института за биологију мора, тврдећи да се тиме нарушава биодиверзитет морске воде. Они су постали одлучнији у својим захтјевима након што је приватни хотел на Марковом рту, мимо уговора са ЈП Морско добро који важи до 2023. године, заузео скоро цијелу плажу коју су до лани користили и мјештани.

image

Плажа за грађанство

-М.Д.П.

-Дошао је камион да изручи пијесак на ову плажу, ми то не дозвољавамо, не знамо ни ко је ни зашто је то тражио. Битно је да смо га истјерали - кажу мјештани и подсјећају да је прошле године био други власник из Русије који је на плажу износио столове и столице за госте и приватизовао овај простор.

Купалиште запуштено, неочишћено, пуна јауруга

Посјетиоци плаже кажу да је она запуштена, неочишћена, пуна јаруга.

-За нас сиротановиће добро је и ово, али није у реду да појединци прихвате плажу као своју личну имовину, да практично осим њихових гостију који им плаћају, други не могу да имају приступ. То је ипак ствар наших газда, ми смо само на одмору, поручују гошће на плажи из Прилепа, Медвеђе, Прокупља, Новог Сада, Зрењанина, Бањалуке.

Душко Тешовић из УО Мјесне заједнице Прчањ каже да се на ову плажу изливају све атмосферске воде из дворишта хотела, јер нису направили уредни одвод, те се тако праве јаруге на плажи.

-Добро је што камион није истоварио шљунак, јер се претходно нисам консултовала са мјештанима, нити сам тражила дозволу Морског добра, нисам ни знала да треба. Драго ми је да сам упознала комшије, надам се да ћемо бити пријатељи, јер смо ми на истој страни. Хтјели смо да уљепшамо плажу, да изравнамо пијесак, да буде добро за све. Знам да је ово државна плажа, ту је рибарска поста, нисмо хтјели ништа лоше да урадимо, већ да буду задовољни и наши гости и наше комшије. Фале нам мјеста за паркинг, нема канти за смеће, посјетиоци бацају отпад по плажи, а ми то увече скупљамо и чистимо да би ујутро било уредно. Набавили смо и канте за смеће, али нам нису дозволили да их поставимо, а ми само желимо да свима буде добро - каже Наташа Загрибељнаја из Русије, која је наручила шљунак за плажу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:24