Novi kontejneri za opštinu Mojkovac / - AGENCIJA CG NEWS
08/05/2024 u 15:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novih 55 kontejnera za Opštinu Mojkovac

Subvencijom u iznosu od 20.614,00 € predviđenom Javnim konkursom za dodjelu bespovratnih sredstava za realizaciju projekata nabavke komunalne opreme i uređaja za upravljanje otpadom Opština Mojkovac je realizovala nabavku 55 novih kontejnera.

Nabavkom su obuhvaćeni kontejneri za razdvajanje mokre i suve frakcije i to: pocinkovani metalni kontejneri 1100LT sa metalnim lučnim poklopcem (30 komada), pocinkovani metalni kontejneri 1100LT sa reciklažnim lučnim poklopcem u plavoj boji (13 komada) i pocinkovani metalni kontejneri 1100LT sa reciklažnim lučnim poklopcem u žutoj boji sa gumenim otvorima za odlaganje pet ambalaže (12 komada).

Na ovaj način Opština Mojkovac nastavlja sa svojim predanim radom na polju unapređenja životne sredine i pružanja kvalitetnih usluga građanima. Ova investicija je dio šire strategije održivog razvoja, koja ima za cilj da osigura čistiju i zdraviju okolinu za stanovništvo u ovoj Opštini. Unapređenje komunalne infrastrukture podržao je Eko Fond.

Dodijeljena sredstva od strane Eko-fonda su od vitalnog značaja za dalji napredak i modernizaciju komunalnog sistema.Nabavka kontejnera će značajno povećati kapacitete za prikupljanje komunalnog otpada i omogućiti efikasnije i ekološki održivije upravljanje otpadom na ovom području.

Nabavljeni kontejneri su visokog kvaliteta i prilagođeni su potrebama lokalne zajednice. Oni će biti raspoređeni na lokacijama širom Opštine kako bi se obezbijedilo ravnomjerno pokrivanje teritorije i maksimalna dostupnost svim građanima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 13:28