/ -Фото: Дневне новине Дан
25/06/2021 u 06:18 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сједница СО Бар: Проблем градског Водовода партијски непотизам

За свако радно мјесто смо расписсивали конкурс и бодовали документацију, тврди директор Ђуричић

Oдборници Скупштине општине Бар су на јуче одржаној 25. сједници локалног парламента потрошили највише времена расправљајући о извјештају о раду за 2020. годину ДОО "Водовод и канализација". Одборници су на крају са 24 гласа "за" и пет против усвојили предложени извјештај.

Према ријечима директора барског Водовода Младена Ђуричића, водоснабдјевање је у прошлој години било на задовољавајућем нивоу, сем у дјеловима појединих насеља која се углавном налазе у височијим зонама, гдје због техничких ограничења постојеће водоводне инфраструктуре.

- Посебно истичем двије значајне инвестиције које се тичу коначног решавања водоснабдјевања насеља Свети Иван, и побољашања водоснабдјевања насеља Горње и Доње Заљево - истакао је Ђуричић.

Одборник Демократске Црне Горе Момчило Лековић истако је да је "велики проблем овог предузећа и данас и већ годинама, партијски непотизам".

- Прво од стране партије која је раније газдовала предузећем (СДП и СД), па данас од ДПС-а - нагласио је Лековић.

Са друге стране Ђуричић тврди да у Водоводу нема непотизма.

- Непотизма у Водоводу нема. За свако радно мјесто објављен је конкурс и бодовали смо конкурсну документацију и на основу ње одлучивали. Досад пријава и жалби на пријем у радни однос није било, што говори да непотизма није било-казао је Ђуричић.

Одборник Грађанског покрета УРА Милош Шуштер био је мишљења да је одбор директора Водовода требао да размотри извјештај и прокоментарише га са одборницима локалног парламента.

- Одбор директора је требоа да почне да ради нешто од тога на шта указује ревизор, а и ја ево три године како се јављам за овом говорницом, тражим да се изведе стање у инвестицијама "Водовода" и процјени вриједност имовине, али изгледа у сваком случају ништа не помаже. Не може се ничим правдати да је у билансима овог предузећа вриједност имовине процјене из 2008. године из два разлога, прво што је вриједност имовине из 2008. године значајно другачија, и друго, утрошено је око 15 милиона еура у нове објекте хидротехничке инфраструктуре, али је требало и те објекте коначно уврстити у основна средства, макар она која су завршена - истакао је Шуштер.

Независни одборник Милош Фуштић питао је зашто ревизија није рађена сваке године, јер је предузеће било то у обавези, и шта их је у томе спријечило.

- Видим да су ревизори скренули пажњу на капитал, и зашто приликом пререгистрације јавног предузећа у ДОО у централном регистру Привредног суда нисте уписали вриједност капитала која је у књигама, већ је уписан један еуро. Такође, с обзиром да је ово изборна година, колико радника планирате да примите до краја године и које профиле? Надам се да ћете расписати конкурсе, и немам ништа против преузимања радника, јер је и то законски, али људи губе шансу да се запосле када ви преузмете и запослите кума, брата или пријатеља. Тако да поједини мученици могу читав живот да буду на бироу рада - истакао је Шуштер.

Одборници су усвојили извјештаје о раду и резултатима пословања за 2020.годину ДОО"Комуналне дјелатности", и извјештај о раду за прошлу годину ДОО"Спортско -рекреативни центар".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:58