Акција чишћења Таре / -Брашњо
23/09/2021 u 06:46 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Суза Европе" све чистија

Са задовољством смо на крају акције сви заједно констатовали да је примјетно да сваке године све мање ове врсте отпада налазимо у кориту ријеке на територији наше општине, истакао је Ћаласан

У оквиру редовних активности које реализују на крају рафтинг сезоне, Парк природе "Пива" организовао је еколошку акцију. Чистили су ријеку Тару и њену обалу, а Петар Ћаласан каже да су из "Сузе Европе", дијела који припада Плужинама, сајлама и уз помоћ канапа на чамце извукли 20 камионских гума.

- Морамо напоменути да су ове гуме током високог водостаја ријеке Таре највећим дијелом нанесене из њеног горњег тока, односно са територија других општина Црне Горе кроз које она протиче. Са задовољством смо на крају акције сви заједно констатовали да је примјетно да сваке године све мање ове врсте отпада налазимо у кориту ријеке на територији наше општине - истакао је Ћаласан.

У акцији су имали помоћ од припадника Службе заштите и спасавања општине Плужине, као и од чланова фирме "Монтенегро адвентуре" чија је дјелатност управо рафтинг на ријеци Тари.

- Ово је још једна у низу активности које реализујемо, а све у циљу очувања нашег заштићеног подручја и потврђивања онога што је одавно познато, да је ријека Тара "суза Европе", и да морамо и даље чинити све што је у нашој моћи да тако и остане, казао је Ћаласан.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:48