Položen kamen temeljac za fiskulturnu salu / - FOTO: MEDIA BIRO
07/03/2024 u 19:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Baru položen kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Mrkojevići“

Danas je položen kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u OŠ “Mrkojevići” u Pečuricama, a radi se o objektu površine oko 1.800 kvadratnih metara vrijednosti gotovo 1,2 miliona eura.

Postavljanju kamena temeljca su prisustvovali predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i Maja Delić ispred Uprave za kapitalne projekte.

Ministarka je istakla da je izgradnja fiskulturne sale u Pečuricama projekat od velikog značaja ne samo za opštinu Bar već i za cijelu Crnu Goru te najavila konkretne aktivnosti u skorijoj budućnosti na izgradnji vrtića u Baru, radove na rekonstrukciji škola “Meksiko”, “Srbija” i “Jugoslavija”.

image
- FOTO: MEDIA BIRO

- Primjer saradnje koja je ostvarena sa Opštinom Bar treba da slijede i druge opštine u Crnoj Gori - istakla je ministarka.

Raičević je kazao da Opština Bar nastavlja da vrijedno i posvećeno radi na realizaciji brojnih projekata koji su pokrenuti.

- Pokrenuti su projekti kao što je dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, zatim druga faza rekonstrukcije trga i šetališta u Sutomoru i danas u Mrkojevićima početak realizacije projekta fiskulturne sale koji se realizuje zajedničkom saradnjom Opštine Bar, resornog ministarstva i udruženja iseljenika „Rumija“ iz Čikaga - kazao je Raičević.

image
- FOTO: MEDIA BIRO

On je istakao da je Opština Bar finansirala izradu glavnog projekta, definisala urbanističke parametre i od Ministarstva i Uprave za kapitalne projekte dobila podršku za ovaj projekat koji je višedecenijska inicijativa mještana Mrkojevića. Raičević je naglasio da su u relativno kratkom vremenskom periodu stvorene pretpostavke za realizaciju projekta i da je siguran da će se gradnja finalizovati u predviđenom roku na zadovoljstvo djece i mještana Mrkojevića.

- Raduje činjenica da je na sastanku, koji je jutros održan, definisan niz zajedničkih aktivnosti u budućem periodu i Opština Bar je spremna da pruži maksimalnu podršku svim aktivnostima u godini rekordnih ulaganja u obrazovni sistem, a jedan od projekata tiče se izdvajanja sredstava iz lokalnog budžeta za rekonstrukciju školskih poligona u Baru, zatim proširenje kapaciteta OŠ „Blažo J. Orlandić“ kao i projekat energetske efikasnosti OŠ „Jugoslavija“ - kazao je Raičević.

image
- FOTO: MEDIA BIRO

Kulminacija saradnje, ističe Raičević, jeste raspisivanje tendera za izgradnju vrtića u Baru sa potencijalnom izgradnjom i novih vrtića imajući u vidu da se Bar intenzivno širi.

Maja Delić iz Uprave za kapitalne projekte je istakla da se u opštini Bar realizuju brojni projekti kroz zajedničku saradnju.

image
- FOTO: MEDIA BIRO

- Pored izgradnje ove sale imamo radove na izgradnji dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, radove u kasarni “Pero Ćetković”, šetališta u Sutomoru - istakla je Delić i kazala da su u fazi pripreme važne aktivnosti koje će biti realizovane u saradnji Uprave sa nadležnim ministarstvom i lokalnom upravom.

Direktor Osnovne škole “Mrkojevići” Osman Grgurević je kazao da je ovo događaj koji se decenijama čekao, a naša generacija dočekala.

- Izgradnjom sale steći će se ne samo adekvatni uslovi za sportske aktivnosti učenika i djece već i mogućnost korišćenja od strane mještana za koje ova škola predstavlja društveni i kulturni centar - kazao je Grgurević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:44