/ - FOTO: Ž.ŠAPURIć
22/09/2023 u 21:47 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UO Dom starih "Nikšić": Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice

U saopštavaju se navodi i da je UO na sjednici, nakon odluke o razrješenju Anđele Lalatović sa direktorske funkcije, donio odluku o njenom raspoređivanju na radno mjesto radno – okupacione terapeutkinje i imenovao V.D mr. Jelenu Banjević, do izbora novog direktora/ice Doma starih

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević, u saopštenju za javnost navodi da je sjednica bila zakazana uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja u cilju razmatranja Akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović,  zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja. 

Lalatović: Smijenjena sam po direktivama raznih političkih aktera iz sistema

- Iako je blagovremeno upoznata sa datumom i terminom sjednice, sad već bivša direktorica Doma je u navedenom terminu sazvala press konferenciju i nije dozvolila članovima UO održavanje sjednice. Nakon prelaska u drugu dostupnu prostoriju, Lalatović je zabranila zaposlenoj da vodi zapisnik sa sjednice i poslala je kući. Nedugo nakon toga, poslala je medije u prostoriju u kojoj se održavala sjednica UO, kao i zaposlene Doma, koji su prenosili prijeteće poruke da će pozvati policiju ukoliko Upravni odbor ne napusti objekat. Nakon dolaska službenika Policije, bivša direktorica Doma starih je vrlo neprimjerenim ponašanjem zahtijevala da pripadnici policije udalje članove UO, koji su, nakon konsultacije sa tužiocem, utvrdili da je naše prisustvo u Domu legitimno i legalno i da, u skladu sa tim, možemo nastaviti sa radom. Međutim, nakon usvajanja Odluke o razrješenju sada već bivše direktorice Doma starih u Nikšiću, Anđele Lalatović, od strane zaposlene u Domu smo informisani da Lalatović neće da vrati pečat, i time je još jednom svjesno počinila krivično djelo i zloupotrijebila službeni položaj i onemogućila da se pečatiraju dokumenta usvojena na sjednici UO - navodi se u saopštenju.

U saopštavaju se navodi i da je UO na sjednici, nakon odluke o razrješenju Anđele Lalatović sa direktorske funkcije, donio odluku o njenom raspoređivanju na radno mjesto radno – okupacione terapeutkinje i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević, do izbora novog direktora/ice Doma starih kao i da je odluka stupila na snagu danom donošenja, tj. 22.09.2023. godine.

- Današnje ponašanje sada već bivše direktorice najbolji je indikator neophodnosti njenog razrješenja, a svako ko je nezadovoljan odlukom nadležnog organa, pravdu može potražiti na sudu - navode iz UO.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2023 12:28