Mihailo Asanović / - DAN
08/02/2023 u 12:58 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Asanović: Zeta se nije srazmjerno razvijala sa glavnim gradom, na nama je da to promijenimo

Želimo da gradimo pijace, vrtiće, poligone, a ne asfaltne baze, kazao je predsjednik Opštine

Zeta se u prethodnom periodu nije razvijala srazmjerno sa glavnim gradom, a na nama je da to sada promijenimo, rekao je Mihailo Asanović, predsjednik Opštine Zeta na svečanoj sjednici povodom Dana opštine.

On je istakao da se Glavni grad prema Zeti maćehinski odnosio.

- Naš prvi zadatak je izrada statuta, formiranje preduzeća i sekretarijata i obezbijedićemo na stotine radnih mjesta. Uspjeli smo da riješimo neke stare probleme, kao što je recimo prevoz za građane Botuna. Problem je privremeno finansiranje, ali očekujem da do kraja marta usvojimo budžet. Obezbijedićemo podršku poljoprivrednicima, a ideja nam je da više ulažemo u nauku. Nećemo zaboraviti sport, ali ni deficitarna zanimanja, rekao je Asanović.

On je istakao da će voditi brigu o zaštiti životne sredine.

- Nećemo dozvoliti da sve loše ide Zeti. Želimo da gradimo pijace, vrtiće, poligone, a ne asfaltne baze, kazao je Asanović.

Na sjednici je uručena je i opštinska nagrada. Ovogodišnji dobitnici Nagrade "8. Februar" su profesorica Aleksandra Vuković, za dostignuća postignuta u oblasti prosvjete i obrazovanja, Sreten Kaluđerović, za dostignuća postignuta u oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i Zarija Kračković, za dostignuća postignuta u oblasti razvoja sporta.

Vesna Maraš, predsjednica žirija za dodjelu nagrade kazala je da je za ovo priznanje pristiglo deset predloga.

Dobitnik nagrade Zarija Kračković rekao je da je dobiti nagradu za dostignuća u životu zadovoljstvo, ali čast kada se ona dobije od mjesta u kojem živite.

image
- DAN
image
- DAN
image
- DAN
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 01:34