/ Željko Šapurić
10/02/2023 u 10:25 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kovačević: Kraj DPS-a, neuspjela propaganda i kampanja iz drugih izvora

Predlog za razrješenje Kovačevića 11. januara ove godine podnio je Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“ koji je tim povodom zatražio i sazivanje sjednice SO

U Nikšiću otvorena je 12. Sjednica skupštine Opštine Nikšić, na kojoj su predložene za razmatranje dvije tačke dnevnog reda, Predlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić i Izbor i imenovanja.         

Podnosioc ovog prijedloga je odbornik Boris Muratović, a razlozi prijedloga su nepoštovanje Ustava Crne Gore, povrede suvereniteta, izdaje državnih interesa, urušavanje izgleda države Crne Gore i poniznog i sluganskog odnosa prema institucijama druge države. Na osnovu broja odbornika DPS-a koji su potpisali saglasnost sa Prijedlogom, ispunjen je zakonski osnov da na prijedlog jedne trećine odbornika SO Nikšić odlučuje o Prijedlogu za razrješenje Maraka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić.

Sjednici prisustvuje 37 odbornika od ukupno 46 na osnovu ceka je predsjednik SO Niksic Nemanja Vukovic konstatovao da postoji kvorum. Na Sjednici se odala počast stradalima u Turskoj minutom ćutanja 

Odbornica Tanja Knežević Perišić iz Koalicije Evropski tim za Nikšić na početku sjednice dala je primjedbu i istakla da ne glasa za Zapisnik sa prethodne sjednice. Ovom prilikom je istakla i da je podnijeti inicijativu o razrješenju predsjednika SO Nikšić Nemanje Vukovića.

Odbornik Zečević Ivan iz Koalicije za budućnost Nikšića predložio je da se prva tačka dnevnog reda ukloni jer postoje druge teme o kojima bi trebalo raspravljati.

Podnosilac Prijedloga Boris Muratović istakao je da su razlozi za ovu inicijativu o razrješenju predsjednika Marka Kovačevića valjani jer je u pitanju rad sa visoke funkcije koja predstavlja sve građane. On je istakao da se moraju opreznije slati poruke sa javih nastupa i televizija. 

Na prijedlog Ivana Zečevića od 37 prisutnih odbornika za je glasalo 30 a protiv 17 odbornika nakon čega je kontatovano da se prva tačka dnevnog reda ukloni.

Sjednica Skupštine opštine Nikšić je završena nakon razmatranja druge tačke dnevnog reda.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević za naš portal izjavio je da je prisutna naznaka kraja DPS-a.

- Odbornici ovog parlamenta imali su priliku da govore o Predlogu krajem godine a pošle dešavanja koja su bila tema ove hajke i propagande pa to nisu učinili, tako da je negdje jasno da je to propaganda i kampanja iz drugih izvora gdje su oni morali da budu izvršioci voljno ili nevoljno, ali vidim da nije postojala neka jaka tenzija kod njih oko ovih pitanja tako da mislim da je ovo naznaka kraja DPS-a - istakao je Kovačević.

Odbornik Boris Muratović za naš portal istakao je da je ovakav nastup konstituenata trenutne vlasti bio očekivan. 

- Nije da nije bio očekivan ovakav nastup konstituenata trenutne vlasti u Nikšiću. Imali smo priliku da juče vidimo i u Tivtu, kada nisu imali hrabrosti da razgovaraju o temama koje su pokrenute u prethodnom periodu. Naslućivali smo to  jer se čekao posljednji rok za zakazivanje te sjednice ne bi li ta tema izgubila aktuelnost i ne bi li se to stavilo pod tepih. Mogli smo prethodnih dana vidjeti što iz novina, što medija i zvaničnih opštinskih profila da ne cvjetaju ruže u lokalnoj vlasti u Nikšiću. Neki prijavljuju inicijative koje su podnijeli Demokrate a svega par sati nakon toga ih demantuje lično predsjednik opštine i iz Demokratskog fronta i moguće da oni nisu imali povjerenje jedni u druge danas da izađu i da glasaju o ovoj temi. Raduje nas činjenica da odbornica pokreta URA nije prisustvovala današnjoj sjednici - istakao je Muratović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 12:52