Представљање резултата пројекта / -Милован Нововић
17/04/2021 u 07:55 h
М.Н.М.Н.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У оквиру пројекта „Радимо за боље сјутра” посао у рачуноводству добиле четири ОСИ

Надам се да ћемо и убудуће реализовати сличне пројекте и имати још успјешнију сарадњу са НВО сектором у области бољег положаја особа са инвалидитетом– поручио је координатор пројекта Драган Бубања
Четири oсобе са инвалидитетом добиле су посао након завршеног пројекта „Радимо за боље сјутра”', чији је циљ био обезбјеђивање одрживог запошљавања лица са инвалидитетом, кроз јачање техничких капацитета и отварање нових радних мјеста. Носилац пројекта била је рачуноводствена агенција „Биланс биро” у партнерству са јавним извршитељем Дејаном Чогурићем. Координатор пројекта, директор рачуноводствене агенције „Биланс биро”, Драган Бубања, каже да је током пројекта осам ОСИ похађало обуку на пословима рачуноводства и администрације.
image
Драган Бубања
-Милован Нововић

– Од пет лица која су се обучавала за рачуноводствене послове, изабрали смо троје најбољих, са којима смо закључили уговор о раду у трајању од пет мјесеци. Код партнера, од троје полазника, двоје је продужило радни ангажман у трајању од пет мјесеци. Као највећи успјех пројекта износимо тај што смо, иако је уговором првобитно било планирано, да након завршетка пројекта у радном односу остану три лица, уговор продужили за четири особе са инвалидитетом – објаснио је Бубања.
Додао је да ће двоје корисника радити у рачуноводственој агенцији „Биланс биро” у трајању од 12 мјесеци, док ће њих двоје девет мјесеци бити ангажовано на пословима у канцеларији јавног извршитеља.
Бубања је подсјетио и на резултате које је ова агенција постигла у претходном периоду.
– Већ пар година учествујемо кроз грант пројекте као спољни сарадници и партнери. Имали смо добре сарадње са Удружењем параплегичара за Бијело Поље и Мојковац, Удружењем за подршку ОСИ, Средњом стручном школом, Удружењем обољелих од мултиплесклерозе. У оквиру претходног пројекта, запослили смо једну особу, која и данас успјешно обавља повјерене радне задатке. Надам се да ћемо и убудуће реализовати сличне пројекте, и имати још успјешнију сарадњу са НВО сектором области бољег положаја особа са инвалидитетом– поручио је Бубања.
Удружења упућују ријечи похвале
Захвалност што су препознали радне капацитете особа са инвалидитетом упутила је и Драгана Божовић из Удружења за подршку особама са инвалидитетом.
– Захвалила бих и Заводу за запошљавање јер имају сензибилитет за добру сарадњу са свим организацијама које се баве питањима лица са инвалидитетом, као и партнеру Чогурићу–додала је Божовић, а директорица Удружења параплегичара Бијело Поље и Мојковац, Милка Стојановић, казала је да овакви пројекти дају наду за боље сјутра.
– У Удружењу обољелих од мултиплесклерозе сматрамо да се пуно пажње посвјећује кроз овај пројекат особама са инвалидитетом– каже Лидија Губеринић, предсједница удружења.

Савјетница у Бироу рада Јадранка Ракоњац изразила је наду да ће овај пројекат бити добар показатељ послодавцима у општини, колико је важно да запошљавају лица са инвалидитетом.
image
Посао за оси
-Милован Нововић

– Завод за запошљавање ће увијек подржати оне пројекте који имају за циљ унапређење професионалне рехабилитације и запошљавање особа са инвалидитетом – додала је Ракоњац.
Утиске током осмомјесечног ангажмана у рачуноводственој агенцији, изнијела је суграђанка Славица Конатар, која је истакла да је веома задовољна радом и условима.
М.Н.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:05