/ - FOTO: KOSOVO ONLINE
23/12/2022 u 16:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Međunarodna zajednica ćutanjem daje podršku Kurtiju da protjera Srbe

Dačić je rekao da kosovske vlasti pokazuju da im smeta Vučić i da stavljanjem članova njegove porodice na spisak žele da izvrše pritisak i prijetnju

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da međunarodna zajednica ne reaguje na svakodnevno zaoštravanje situacije na Kosovu, te da time premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju "daju podršku da protjera srpski narod sa Kosova i Metohije, da stavlja na listu i prijeti hapšenjima".

-Ćutanjem mu (Kurtiju) daju podršku da protjera srpski narod sa Kosova i Metohije, da stavlja na listu i prijeti hapšenjima i likvidacijama praktično Srbima sa KiM, a sada ste vidjeli i to je dokaz da su članovi porodice predsjednika (Srbije Aleksandra) Vučića na toj listi. To je sramno, neprihvatljivo, tražim najoštriju osudu medjunarodne zajednice- rekao je Dačić.

Ana Brnabić: Kurti ima jasnu namjeru, a to je etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije

Poslanik Samoopredeljenja Armend Muja objavio je spisak sa nazivima, kako je naveo, „srpskih kriminalnih organizacija i njihovih rukovodilaca“, tražeći njihovo hapšenje, a na spisku se, između ostalih, nalaze Andrej Vučić, Milan Radojičić, Zvonko Veselinović i Radule Stević.

Dačić je rekao da kosovske vlasti pokazuju da im smeta Vučić i da stavljanjem članova njegove porodice na spisak žele da izvrše pritisak i prijetnju.

-Svesni smo toga da Kurti želi da protjera Srbe sa Kosova i Metohije, da Kurti želi da time ostvari prečicu za rešavanje pitanja Kosova i Metohije. To mu svakako nećemo dozvoliti- rekao je Dačić.

Dodao je da se situacija na Kosovu svakog dana zaoštrava, a da bi predstavnici međunarodne zajednice morali da najoštrije reaguju, što do sada, kaže, nije čuo.

Blumberg: EU razmatra zahtjev Kosova početkom 2023.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 03:11