Milorad Dodik / FOTO: Srđan Boljević
10/01/2024 u 17:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dodik: Neshvatljiva histerija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj

Ustavni sud osporio je 9. januar kao Dan RS, navodeći da je taj datum diskriminatorski prema ostala dva konstitutivna naroda, Bošnjacima i Hrvatima, u tom entitetu BIH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je "potpuno neshvatljiva histerija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj", koja se dešava u bošnjačkom dijelu BiH, prenosi N1.rs.

- Potpuno je neshvatljiva histerija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj koja se dešava u muslimanskom dijelu Federacije BiH, za koju čak ne mogu reći ni da je mržnja - napisao je Dodik na društevnoj mreži Iks.

Postavio je pitanje o tome „kako objasniti da nekome može da smeta činjenica da je Republika Srpska rođena 9. januara, kada Srbi prema verskom kalendaru proslavljaju i Svetog Stefana?“.

Pitao je da li to znači da „muslimani svojoj djeci rođenoj na pravoslavni Božić 7. januara ili 9. januara, na Dan Republike Srpske, neće slaviti rođendan?“.

Ustavni sud osporio je 9. januar kao Dan RS, navodeći da je taj datum diskriminatorski prema ostala dva konstitutivna naroda, Bošnjacima i Hrvatima, u tom entitetu BIH.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 09:14