/ - FOTO YOUTUBE
05/01/2022 u 17:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Додик о санкцијама: Нисам биран да бих заступао америчке интересе

Нагласио је да ничим није довео у питање уставни поредак у БиХ

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик казао је да је одлука САД о увођењу санкција њему и АТВ-у толико бесмислена да не зна ни како би је коментирао, а да звучи сувисло, пише Аваз.

- Можда је прво што пада у очи вријеме када се ова одлука саопштава, дакле у предвечерје најрадоснијег хришћанског празника Божића. Историјски смо као народ нападани баш на велике празнике и знам да они који стоје иза ове одлуке то знају. Друго што ми пада на памет је да је земља која се дичи људским правима и слободом медија санкционисала управо медиј. Ако то није напад на слободу изражавања и на слободну ријеч, не змам онда шта је - изјавио је Додик, упитан да прокоментира одлуку САД о увођењу санкција њему и АТВ-у због, како се наводи, активности и пријетњи по стабилност и територијални интегритет БиХ.

Додик је истакао да треће што му пада на памет јесте да је опет кажњен, а да не зна због чега.

- Први пут су рекли да кршим Дејтом, без навођења чиме сам прекршио Дејтонски мировни споразум. Сада ми се, како чујем, на терет ставља и корупција а да се против мене ни у БуХ нити било гдје у свијету не води кривични поступак за корупцију - подсјетио је Додик.

Нагласио је да ничим није довео у питање уставни поредак у БиХ нити њену стабилност те да остаје нејасно шта су креатори ових санкција имали на уму када су одлучили да га опет казне.

- Ово су санкције које је излобирало неколико америчких службеника који не дијеле визију БиХ какву ја имам и каква је потписана 1995. Ако мисле да ће ме овако дисциплиновати грдно се варају. Ја тек сада добијам нови мотив да се борим за права која нам се отимају 26 година.

Одлука САД да ме опет санкционишу дошла је уочи обиљежавања 30 година постојања Републике Српске што, такођер, треба да примјетим и требало би, тако они мисле, да ме поколеба у борби за права Републике Српске. Бојим се да је све што су урадили мало да би ме зауставили, јер ја нисам биран да бих заступао америчке, већ интересе народа Републике Српске. Док год се будем бавио овим послом тако ће бити - поручио је Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. maj 2022 02:25