/ SKRINšOT YOUTUBE: RTS OKO - ZVANIčNI KANAL
25/10/2022 u 09:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik o vili: Kredit mi je odobren, treba li da se ubijem odmah

Vilu je kupio 14. maja 2007. godine i tvrdi da je novac za kupovinu obezbijedio iz kredita u "Pavlović banci"

Lider SNSD i aktuelni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostovao je na Blic televiziji u emisiji "Jasno. Kao dan!" gdje je pokušao objasniti kako je kupio vilu na Dedinju u Beogradu za 750.000 eura.

Vilu je kupio 14. maja 2007. godine i tvrdi da je novac za kupovinu obezbijedio iz kredita u "Pavlović banci", piše Blic.rs.

- Saznao sam za firmu koja je gradila te duplekse, dakle to nije nikakva vila. Tada je slučajno naišao gospodin Pavlović, koji je inače Srbin iz Amerike - rekao je Dodik.

Pavlovića je zamolio za pomoć da mu obezbijedi kredit.

- On me je, kao i svaki Amerikanac, pitao kako može da mi pomogne. Kada sam mu sve objasnio, kredit mi je odobren, a on je dao svoj zalog, svoj novac - rekao je Dodik u emisiji "Jasno. Kao dan", prenosi Avaz.

Vila-dupleks je uknjižena na Dodikovo ime godinu dana od kupovine.

- Onda smo se dogovorili da ponovo odemo u banku i da banka odobri kredit kako bih vratio prethodno podignuti kredit da razdužim Pavlovića i njegovu kompaniju koja je dala garanciju. Pod hipoteku smo stavili objekat - rekao je Dodik.

Smatra da nije slučajnost što je o tome "naprasno" krenulo da se govori 2018. godine. Na konstataciju autorke Ivane Mastilović-Jasnić da čak i to što je lično ispričao nije potpuno zakonito, Dodik je tražio da ga ne prekida.

- Optuživali su me da nemam dokumentaciju, a ja sam odnio svu dokumentaciju tužiocu, on se iznenadio da to postoji - rekao je Dodik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:41