Gordan Grlić Radman / - FOTO: N1
15/02/2024 u 23:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grlić Radman: Karneval je dio običaja, spaljivali su i lutku s mojim likom

Ove godine spaljene su lutke sa likovima Vučića i ruskog predsjednika Vladimira Putina koji su bili prikazani poput Don Kihota i Sanča Panse

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je danas da protestnu notu Srbije zbog spaljivanja lutke sa likom predsjednika Aleksandra Vučića na karnevalu u Kaštel Starom kod Splita, treba ignorisati.

Grlić Radman je kazao da je jedino problematična reakcija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

- Tu se nema šta odgovoriti. To treba ignorisati. Vidjeću uopšte šta piše u toj noti, ali kakve veze ima ta nota sa državnim institucijama? - rekao je Grlić Radman novinarima u Zagrebu.

On je, kako je prenijela agencija Hina, kazao da su karnevali i spaljivanje karnevalske lutke dio običaja i tradicije u Hrvatskoj.

- To je dio običaja, ljudi se vesele i zabavljaju. Kad se spali lutka, nastavlja se dalje živjeti, novi je dan. Čini mi se da sam i ja bio spaljivan, u Trilju ili Sinju - rekao je ministar i dodao da se zbog toga nije naljutio.

Hrvatski ministar smatra da je reakcija predsjednika Srbije neobična i problematična.

- Problem je reakcija Vučića. Rekao je puno stvari koje nisu u redu. Kao prvo, dobrosusjedski odnosi se ostvaruju dijalogom i saradnjom. Mislim da tu Srbija ima puno razloga da se malo više angažuje - zaključio je hrvatski šef diplomatije.

Kako su prenijeli pojedini mediji, posljednjeg dana Međunarodne krnjevalske povorke u Kaštel Starom spaljene su Krnje, lutke koje predstavljaju krivca ili krivce za loše u protekloj godini.

Ove godine spaljene su lutke sa likovima Vučića i ruskog predsjednika Vladimira Putina koji su bili prikazani poput Don Kihota i Sanča Panse – na magarcima.

(VIDEO) Na karnevalu u Hrvatskoj spaljene lutke Vučića i Putina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:58