Kfor, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
22/12/2022 u 22:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovski ministar: Čekamo da KFOR ukloni barikade, ali čekanje ima kraj

Poručuje da ukoliko KFOR utvrdi da je nemoguće ukloniti barikade, da se mora proslijediti obavještenje o nemogućnosti akcije

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja održao je vanrednu konferenciju za štampu nekoliko sati nakon završetka „najvećeg ikada protesta“ u Rudaru kod jedne od deset barikada koje su već 13 dana postavljene na sjeveru Kosova, javlja KoSSev, prenosi N1.

Kaže da bi najbolje bilo da Srbi sami uklone barikade, ali i da će, ukoliko KFOR ne preduzme mjere, djelovati kosovske institucije koje za sada „čekaju“, prenose mediji.

Potvrdio je da je upućen zahtjev međunarodnim predstavnicima za prebacivanje Pantića, ali i kazao da je zahtjev za njegovo oslobađanje neprihvatljiv. Ocjenjuje i da će Milan Radoičić „prije ili kasnije pasti u ruke Kosovske policije“.

- Radi veće stabilnosti, čekamo da to urade ili oni koji su postavili barikade ili KFOR, ali i čekanje ima svoj kraj - kazao je Svećlja na konferenciji u južnom dijelu Mitrovice, prenosi prištinska Koha.

Poručuje da ukoliko KFOR utvrdi da je nemoguće ukloniti barikade, da se mora proslijediti obavještenje o nemogućnosti akcije.

I danas je kazao da Kosovska policija ima kapaciteta da ukloni barikade.

- U koordinaciji smo sa međunarodnim partnerima i očekujemo da KFOR prvi reaguje. Prošlo je 13 dana i situacija je ista ili treba reći da se pogoršala. Čekamo da se barikade uklone što prije. Ako se to ne dogodi, kao što sam rekao, imamo kapacitet da to uradimo sami - poručio je ministar, prenosi Gazeta Express.

Kaže da bi to moralo da se dogodi što prije.

- Kosovska policija će nastaviti da primjenjuje zakon uprkos izazovima sa kojima se susrijeće - ocjenjuje ministar.

On je rekao da su barikade izgubile svrhu i da ih Srbija koristi „da blokira pravne radnje Kosova“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:13