/ FOTO: YOUTUBE RADIO SLOBODNA EVROPA
25/11/2022 u 10:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Albanci su istorijski narod oslobodilačkog tipa

U ambasadi Albanije u Prištini povodom 110. godišnjice nezavisnosti ove zemlje Aljbin Kurti je istakao da je 28. novembar najveći datum za Albance

U ambasadi Albanije u Prištini povodom 110. godišnjice nezavisnosti ove zemlje Aljbin Kurti je istakao da je 28. novembar najveći datum za Albance, prenosi Reporteri.

On je dodao da su Albanci "istorijski narod oslobodilačkog tipa".

"Danas je ovo najveći datum za Albance kao datum uspostavljanja nacionalne države, stoga nam služi kao datum duboke percepcije. Moramo vidjeti i slušati otadžbinu Ismailj bega Valone i Ise Boljetinca, kako su oni tog dana vidjeli i osjetili", rekao je on, između ostalog, na prijemu.

"Ono što nam nedostaje je svjetska pozadina pravde. Moramo da radimo posebno za ovo", poručio je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

On je rekao da se sporazumima Kosova i Albanije sprovode principi socijalnog i liberalno-demokratskog društva.

"Našim međudržavnim sporazumima radimo na evropskim integracijama. Ali globalna demokratska pravda, osjećaj sveobuhvatne slobode, bez odgovarajućeg uticaja na cio svet, pati od istih kvaliteta atmosfere. Viši pritisci ponekad donose i grmljavinu. Zbog toga se ne mogu tolerisati čak ni velike razlike između državnih politika u društvenim vrijednostima i ljudskim pravima", rekao je Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:18