/ FOTO YOUTUBE SKRINšOT AL JAZEERA BALKANS
03/11/2022 u 15:28 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Vlada neće praviti sporazume koji narušavaju teritorijalni integritet Kosova

Kurti je naglasio da još nije potvrdno odgovorio ni na jedan predlog, ali da će se o njima razgovarati i da je neophodno da i dalje budu poverljivi

Premijer Aljbin Kurti poručio je danas iz Berlina da Vlada neće praviti nikakav sporazum sa Srbijom kojim se narušava teritorijalni integritet, nezavisnost i suverenitet, kao i ustavnost i primenjivost zakona na Kosovu, prenosi Ljajmi.

"Za sporazum Kosova i Srbije nisu nam potrebna super posebna rešenja problema, već nam je potreban sporazum sa opštim okvirom koji je zasnovan na evropskim vrijednostima. Ovo je i fer, dobro za sve, ali i korisno. Vlada neće praviti nikakav sporazum kojim se narušava teritorijalni integritet, nezavisnost i suverenitet i narušava ustavnost i primjenjivost zakona u našoj zemlji. Želim da istaknem da kad god nas Brisel pozove na sledeće sastanke, naša Vlada je spremna. Želimo principijelan i simetričan dijalog, zasnovan na evropskim vrijednostima. Možda su drugima potrebne strategije kako da dođemo do onoga što je za nas neizbježno, a neophodno je uzajamno priznanje u centru", rekao je on. 

Kurti je naglasio da još nije potvrdno odgovorio ni na jedan predlog, ali da će se o njima razgovarati i da je neophodno da i dalje budu povjerljivi, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 03:30