Split, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
07/04/2024 u 09:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Načelnik splitske policije podnio ostavku jer mu je sin pretukao mladića

Čelnik splitsko-dalmatisnke policije Slobodan Marendić saopštio je danas da podnosi ostavku jer je utvrđeno da je njegov sin učestvovao u sukobu koji je rezultirao teškim povredama jedne osobe.

U subotu oko 03:30 sati ujutro primljena je dojava da u ulici Put Supavla u Splitu ispred kluba leži muškarac koji je najvjerovatnije povrijeđen, javila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Muškarca su prevezli na pružanje ljekarske pomoći, a zadržan je u bolnici i utvrđeno je da je zadobio teške tjelesne povrede.

Prema do sada utvrđenim informacijama dogodio se fizički sukob između dvije osobe u kojem je muškarac zadobio povrede. Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, o događaju je obaviješteno državno tužilaštvo, te je u toku kriminalističko istraživanje, javila je policija.

U nedjelju ujutro načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatisnke, Slobodan Marendić, javio je da daje ostavku.

- Poštovani, ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško povrijeđen, a o čemu je policijska uprava juče obavijestila javnost. S obzirom na to da je u povrjeđivanju mladića učestvovao i jedan od mojih sinova, sprovođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne nezavisnosti - naveo je u ostavci.

Istakao je i da iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti se lično ogriješio o zakon, smatra da je privatna situacija u kojoj se našao kao otac, nespojiva s njegovom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

“Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organizujemo i sprovodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave. Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske - zaključio je on.

Kako javlja Index, povrijeđenom mladiću se ljekari bore za život.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:57