Zgrada EU u Briselu / - foto: RTV
25/03/2024 u 07:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine danas u Briselu

Razgovori delegacija Beograda i Prištine, koji su održani i prije nedjelju dana na nivou glavnih pregovarača, biće nastavljeni danas u Briselu. Na stolu je odluka Prištine o zabrani korišćenja dinara na Kosovu i Metohiji.

U Briselu su prošle nedelje razgovarale delegacije koje su predvodili glavni pregovarači Petar Petković i Besnik Bisljimi.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je da je tokom trilateralnog sastanka srpska delegacija istakla sve što otežava opstanak Srba na KiM i da je za Srbiju važno da u dijalogu nađe rješenje koje će uključivati nastavak funkcionisanja Poštanske štedionice na KiM, prenosi RTS.

Miroslav Lajčak je ocijenio da je sastanak pokazao da će implementacijom Sporazuma o putu normalizacije morati da se pozabave na najvišem nivou - na sastanku lidera.

Lajčak: Dogovoreno da Beograd i Priština nastave dijalog u ponedjeljak

Premijer u Prištini Aljbin Kurti ponovio je da dijalog u Briselu nije prvi prioritet njegove vlade, optuživši Beograd da "stalno krši dogovor". Na to je reagovao Petar Petković, ističući da su Kurtiju prioritet napadi na Srbe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:38