/ - FOTO YOUTUBE SKRINPšOT
27/05/2023 u 18:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osmani sa Zaracinom: Legitimno djelovanje kosovske policije

Osmani je ukazala na značaj podrške međunarodnih saveznika i stalne koordinacije sa njima u naporima da se obezbijede trajni mir, sigurnost i stabilnost

Kosovska predsjednica Vjosa Osmani razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom o dešavanjima na sjeveru Kosova, te navela da je djelovanje kosovske policije bilo legitimno.

Osmani je rekla da je cilj, kako ih je nazvala, “kriminalnih akcija na sjeveru, orkestriranih od strane nelegalnih struktura koje podržava Beograd”, da onemoguće nove gradonačelnike na sjeveru da obavljaju svoje dužnosti, po zakonu i ustavu, ali i da "instrumentalizuju lokalno srpsko stanovništvo da stvori institucionalni vakuum, klimu straha i neizvjesnosti".

Navela je da je, uprkos tim naporima, Kosovo poslednjih mjeseci preduzelo akcije za poboljšanje situacije nakon ostavke gradonačelnika na sjeveru novembru prošle godine, a da su demokratski i pravni procesi nastavljeni u skladu sa zakonima i Ustavom, navodi se u saopštenju.

Osmani je ukazala na značaj podrške međunarodnih saveznika i stalne koordinacije sa njima u naporima da se obezbijede trajni mir, sigurnost i stabilnost, prenosi Kosovoonline.

Navela je da je legitimno djelovanje kosovske policije prema "nelegalnim strukturama i kriminalnim grupama", u ispunjavanju ustavnih dužnosti i u odbrani svih građana, bez razlike.

Kako je rekla, Kosovo ostaje privrženo evropskim vrednostima funkcionisanja kao građanska država uz zadržavanje multietničkog karaktera i svojih institucija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:14