/ - ABAZOVIĆ I OSMANI/ - VLADA CG
15/04/2023 u 16:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predsjednica Kosova Abazoviću: Srbija nastavlja sa opstrukcijama primjene sporazuma

Kako se navodi u saopštenju, Osmani istakla da Kosovo i Crna Gora dijele iste stavove o značaju evroatlantskih integracija država regiona kao garancije mira i prosperiteta

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani poručila je na sastanku sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem da Srbija nastavlja sa opstrukcijama u vezi sa primjenom Ohridskog sporazuma, prenosi Koha i Kosovoonline.

Abazović sa Osmani: Crna Gora želi da ojača saradnju sa Kosovom

Kako se navodi u saopštenju Predsjedništva Kosova, Osmani je navela da će uprkos tim opstrukcijama Kosovo nastaviti da koordinira sa saveznicima kako bi osiguralo da sporazum bude sproveden.

-Osmani je naglasila da Briselski sporazum tretira Kosovo i Srbiju kao ravnopravne strane u kontekstu međudržavnih odnosa, iako Srbija nastavlja sa opstrukcijama u vezi sa primenom postignutog sporazuma. Uprkos tome, predsjednica Osmani je istakala da će Kosovo nastaviti da koordiniše sa međunarodnim saveznicima u vezi sa sprovođenjem sporazuma i da je posvećeno trajnom miru, bezbjednosti i stabilnosti- navodi se u saopštenju.

Osim toga, Osmani je pozdravila sporazum postignut između Kosova i Crne Gore o vazdušnom saobraćaju, koji su u petak potpisali kosovski premijer Aljbin Kurti i Abazović.

Kako se navodi u saopštenju, Osmani istakla da Kosovo i Crna Gora dijele iste stavove o značaju evroatlantskih integracija država regiona kao garancije mira i prosperiteta.

-Crna Gora je prijateljska i partnerska zemlja Kosova. Uvjerena sam da će Crna Gora još više podržavati Kosovo u nastojanju da ojača međunarodni subjektivitet, uključujući članstvo u međunarodnim organizacijama, za šta je dobila podršku premijera Abazovića- navela je Osmani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:13