/ ILUSTRACIJA - SKRINšOT YOUTUBE: JAN IVANJEK
05/10/2022 u 23:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD šalju 300 vojnika Nacionalne garde Indijane na Kosovo

Kada stignu na Kosovo, vojnici operativne grupe će predvoditi Regionalnu komandu Istok pod nadležnošću NATO u podršci Operaciji Joint Guardian

SAD će uskoro poslati oko 300 vojnika Nacionalne garde Indijane u devetomjesečnu misiju usredsređenu na osiguranje bezbjednosti građana Kosova, piše američki portal Stripes.com.

Borbeni tim 76. pješadijske brigade 38. pješadijske divizije, koji uključuje oko 20 vojnika iz sjeverozapadne Indijane, napustio je kamp Aterberi u subotu kao Task Force Nighthavk i prvobitno se zaustavio u Njemačkoj na putu za Kosovo, prenosi Kosovo onlajn.

Kada stignu na Kosovo, vojnici operativne grupe će predvoditi Regionalnu komandu Istok pod nadležnošću NATO u podršci Operaciji Joint Guardian, multinacionalnoj misiji koja održava slobodu kretanja za sve građane Kosova od 1999. godine.

"Muškarci i žene ove brigade radiće na tome da nezavisnost i suverenitet Kosova ostanu jaki i da se ostvari naš kolektivni cilj da nezavisne, multietničke države mirno koegzistiraju na Zapadnom Balkanu", rekao je general-major Dejl Liles. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:09