Станивуковић  / Фото: Ведран Шевчук, Мондо.ба
10/06/2021 u 10:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станивуковић о пресуди Младићу: Хашком суду не вјерујем

Можда је субјективно рећи да је мој народ прошао најтеже, али дефинитивно није прошао како неки судови желе то да прикажу, истиче градоначелник Бањалуке

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић прокоментарисао је пресуду бившем генералу Војске Републике Српске Ратку Младићу, наводећи да је Хашки трибунал суд ком он не може да вјерује.

- Не могу да прихватам такве политичке одлуке. У једном тешком времену у којем је наша земља била, гдје су сви грађани и сви народи поднијели подједнако страховите жртве, а епилог тога је да Срби имају 1000 година пресуда, а други народи 40 или 20 година, Хашки суд је суд у који ја не могу да вјерујем и не могу да прихватам такве политичке одлуке- казао је он. 

Истакао је да је то више пута поновио у јавним наступима.

- Остајем и даље при том ставу. Послије јучерашњег догађаја, године затвора и одговорности и даље се повећавају за један народ, док други као да нису одговорни. У такав епилог не могу да вјерујем, јер знам да су сви поднијели тешке жртве. Можда је субјективно рећи да је мој народ прошао најтеже, али дефинитивно није прошао како неки судови желе то да прикажу. Морамо се за истину борити, не дозволити ревизију историје, бавити се чињеницама. Ја сам своју каријеру градио на темама које су садашњост и будућност, на борби против корупције и криминала и добио сам тако мандат градоначелника. Сматрам да свака тема из прошлости додатно узбурка емоције које већ постоје- поручио је Станивиковић. 

Казао је да је, колико је то могуће у БиХ, покушавао пронаћи баланс да задржи борбу за свој народ, традицију и културу, али да никад никог не угрози и не повриједи.

- Тако је и ова умјерена порука. Мој став је да се бавимо оним што нас чека, да градимо здравије друштво. Прошлост је таква, њу гледамо на различите начине. Вријеме је да одрастемо, да сазријемо, да се окренемо економији, а ове теме увијек ћемо их гледати различито - поручио је Станивуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:07