/ VUčEVIć - IZVOR: KOSOVO ONLINE
26/12/2023 u 10:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučević: Kurti nastavlja teror nad Srbima

On je naglasio da je situacija na Kosovu bila predmet razgovora na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević poručio je gostujući na TV Prva da premijer Kosova Aljbin Kurti nastavlja svoj teror nad Srbima.

On je naglasio da je situacija na Kosovu bila predmet razgovora na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost, kao i neredi u nedelju u Beogradu, prenosi Kosovo onlajn.

- Ono što brine nas sve po pitanju nacionalne bezbjednosti, a to je nešto što se prelama i prati nas godinama, rekao bih decenijama, jeste stanje na Kosovu i Metohiji. Kurti nastavlja teror nad Srbima i neće stati, i bojim se imaćemo veliki problem i veliki izazov oko svega toga. Nažalost, dok mi imamo situaciju da se upada u srpsku imovinu, dok se nastavlja pritisak na Srbiju, na KiM, dok se srpske crkve proglašavaju da su neke druge crkve i da pripadaju drugima, mi ovdje imamo scene da neko pokušava da zapali Stari dvor, simbol srpske državnosti- rekao je Vučević.

Prema njegovim riječima, postoje oni koji nisu dobronamjerni prema Srbiji.

- Žele da nam zalijepe etiketu da se svađamo sa nekim, ali naša država nema taj interes, već želi da sarađuje sa svima i da budemo bezbjedonosno sigurna, stabilna i ekonomski snažna zemlja. Srbija je država gdje vladaju pravo i zakoni, niko nije iznad ili mimo njih i ne može da poništi izbornu volju građana, jer bi time bila poništene i sve vrijednosti demokratije ili demokratskog uređenja jedne države. Svi građani Srbije mogu biti sigurni da niko na silu neće mjenjati odluku građana na biračkim mjestima. Sve drugo dovelo bi u besmisao održavanje uopšte izbora, kao i do toga da onaj ko ima jaču ekipu ljudi zauzme neku instituciju, kaže da izbori nisu bitni i proglasi svoju izbornu pobjedu i time zaista kaže da građani nemaju prava da odlučuju ko treba da predstavlja državu ili da vodi jedan grad u naredne četiri godine- rekao je Vučević.

Vučević je podsjetio i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će do pravoslavnog Božića naša bezbjednosna agencija objaviti dokument koji će biti analiza o uticaju nekih, spoljnih faktora na izborni proces u Srbiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:52