Реџеп Тајип Ердоган / - (Фото: EPA/VYACHESLAV PROKOFYEV/KREMLIN/SPUTNIK POOL MANDATORY CREDIT)
27/04/2023 u 08:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ankara demantovala da je Erdogan imao infarkt

- Zdravstveno stanje našeg predsjednika je veoma dobro. U stalnom smo kontaktu. Imao je blagu prehladu - rekao je potpredsjednik

Centar za borbu protiv dezinformacija administracije turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana demantovao je navode medija da je lider države doživeo srčani udar.

- Vijesti na društvenim mrežama o tome da je predsjednik Erdogan navodno doživio srčani udar i da je hospitalizovan nisu tačne - saopštio je Centar za borbu protiv dezinformacija na Tviteru.

Istovremeno, potpredsjednik Turske Fuat Oktaj saopštio je da je zdravstveno stanje turskog lidera dobro.

- Zdravstveno stanje našeg predsjednika je veoma dobro. U stalnom smo kontaktu. Imao je blagu prehladu - rekao je potpredsjednik, prenijela je državna televizija TRT Haber.

Portparol turske vladajuće Stranke pravde i razvoja Erkan Kandemir takođe je potvrdio da će Erdogan sjutra putem video-linka učestvovati u događajima povodom punjenja nuklearnog goriva u nuklearnoj elektrani Akuju.

Erdogan otkazao predizborne skupove

Pojedini mediji ranije su objavili nepotvrđene informacije da je Erdogan navodno imao infarkt. To je uslijedilo nakon što je Erdogan juče prekinuo intervju koji se emitovao uživo na lokalnim televizijama jer se nije osjećao dobro. On se nakon duže pauze vratio u emisiju i rekao da je dobio stomačni grip zbog gustog rasporeda uslijed predizborne kampanje. Portparol predsjednika kasnije je saopštio da je Erdogan dobro.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 05:17