Mateo Mesina Denaro / - SCREENSHOT YOUTUBE
18/01/2023 u 09:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mesina prebačen u zatvor s maksimalnim bezbjednosnim mjerama

Kako je objavila italijanska državna novinska agencija ANSA, objekat je opremljen za strogi zatvorski režim poznat i kao „41-bis“ kojem su podvrgnuti mafijaški osuđenici

Šef italijanske mafije Mateo Mesina Denaro, koji je uhapšen u ponedeljak nakon 30 godina bjekstva, prebačen je u zatvor sa maksimalnim bezbjednosnim mjerama u centralnoj provinciji L'Akvila.

Kako je objavila italijanska državna novinska agencija ANSA, objekat je opremljen za strogi zatvorski režim poznat i kao „41-bis“ kojem su podvrgnuti mafijaški osuđenici.

Gnusni zločin šefa Koza nostre: Nedužno dijete mučio i davio, pa potopio u kiselinu

Prema italijanskom zakonu, zatvorski režim „41-bis“ rezervisan je za članove mafije.

Dodaje se da je ovaj izbor logičan jer se zatvor nalazi u blizini onkološkog centra u bolnici L’Akvila, jer je Denaro bolestan. Šezdesetogodišnji mafijaški bos prije hapšenja bio je u klinici u Palermu gdje se više od godinu dana liječio od raka.

Denaro je poznat kao šef sicilijanske mafije Koza nostra.

Osuđen je u odsutnosti na doživotni zatvor za ulogu u ubistvu antimafijaških tužilaca Džovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine.

Prijeti mu i doživotna kazna zbog učešća u bombaškim napadima u Firenci, Rimu i Milanu 1993. godine u kojima je ubijeno deset osoba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 08:57