/ - EPA
30/01/2023 u 22:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemica našla dvojnicu na Instagramu pa je ubila je kako bi lažirala sopstvenu smrt

Nesrećna žena je na kraju identifikovana kao Kadiža O., alžirska blogerka iz susjedne države Baden-Virtemberg

Dvadesettrogodišnja Njemica porijeklom iz Iraka pronašla je svoju dvojnicu na Instagramu, a potom je uz pomoć prijatelja ubila kako bi lažirala sopstvenu smrt, saopštilo je tužilaštvo u Bavarskoj.

Kada je tijelo mlade žene pronađeno prošlog avgusta u parkiranom "mercedesu" u Ingolštatu, na jugu Njemačke, žrtva je prvobitno identifikovana kao Šaraban K, 23-godišnja kozmetičarka iračkih korijena iz Minhena.

Iako su neki članovi porodice Šaraban K. identifikovali tijelo, izvještaj o obdukciji sledećeg dana pokrenuo je pitanja o identitetu žrtve. Nesrećna žena je na kraju identifikovana kao Kadiža O., alžirska blogerka iz susjedne države Baden-Virtemberg.

Sa dugom crnom ravnom kosom, sličnog tena i našminkane, dvije žene su izgledale "nevjerovatno slično", saopštila je policija, što je navelo njemačku štampu da slučaj nazove "ubistvo dvojnice".

Zajedno sa 23-godišnjim Albancem sa Kosova i Metohije, po imenu Šaćir K, Šaraban je zadržana u pritvoru od strane bavarske policije 19. avgusta 2022, iako vlasti nisu javno iznosile detalje slučaja do ove nedjelje.

- Istraga nas je navela da pretpostavimo da je optužena htjela da se sakrije zbog porodičnog spora i da lažira sopstvenu smrt - rekla je danas Veronika Grizer iz kancelarije državnog tužioca u Ingolštatu.

Policija kaže da je Šaraban kontaktirala nekoliko žena koje liče na nju, nedjelju dana prije ubistva.

- Pokušala je da organizuje sastanke, ali bezuspješno - rekla je Grizerova.

Ali Kadiža O. je pristala da se sastane sa njom, namamljena "kozmetičkom uslugama", prenosi TheGuardian.

Šaćir K. i Šaraban K. su je navodno pokupili automobilom iz njenog stana na dan ubistva. Potom su u šumovitom predjelu između Hajlbrona i Ingolštata, pod izgovorom izvukli Alžirku iz automobila, i izboli je nasmrt.

- Oružje nije pronađeno, ali dokazi su nepobitni - rekao je portparol policije Andreas Ajkel za tabloid Bild.

- Žrtva je izbodena više od 50 puta, a lice je potpuno unakaženo.

Tužioci navode da je par potom stavio žrtvu na zadnje sjedište "mercedesa" i odvezao se do Ingolštata, gdje su potom parkirali automobil u mirnom stambenom dijelu na obali Dunava.

Vozilo su otkrili roditelji Šaraban K, nešto prije ponoći 16. avgusta 2022.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:17