Photo by Christian Lue on Unsplash
01/10/2021 u 12:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сатлер: Није питање хоће ли, већ када ће земље ЗБ постати дио ЕУ

У Босни и Херцеговини и региону постоји традиција грађанског активизма и зато је важно укључити те гласове у расправу о будућности Европе, наводи он

Шеф Делегације ЕУ у БиХ и специјални представник ЕУ у БиХ амбасадор Јохан Сатлер изјавио је данас у Сарајеву да није питање хоће ли, већ када ће земље западног Балкана постати дио ЕУ, прерноси Avaz.ba.

На отварању панел дискусије "Иницијатива, ангажман, ентузијазам - Кроз грађански активизам ка јачању демократије у БиХ и региону", Сатлер је рекао да је то јасна порука јучерашње посјете предсједавајуће Европске комисије Урсула фон дер Лајен.

- У Босни и Херцеговини и региону постоји традиција грађанског активизма и зато је важно укључити те гласове у расправу о будућности Европе - навео је Сатлер.

Предсједница Удружења "Оштра нула" из Бање Луке Милица Пралица истакла је да је за достизање стандарда ЕУ неопходно да грађани почну да се едукују о својим грађанским правима и шта могу учинити по питању корупције и непотизма.

Активиста покрета "Не давимо Београд" Добрица Веселиновић поручио је да овај регион има да понуди пуно више од бујања национализма, а то је оптимизам, нада и устајање против неправде и проблема будућности.

Панел дискусија је окупила представнике цивилног друштва из БиХ и регије како би размијенили најбоље праксе, идеје и изазове у области грађанског ангажовања и истражили начине његовог интегрисања у процес доношења јавних политика.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:49