Ramzan Kadirov / - EPA
31/05/2023 u 11:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kadirov: Uskoro ćemo pokazati šta znači osveta

To će im se obiti o glavu kada Rusija pokuca na vrata, na primjer, Njemačke ili Poljske. Neće imati čime da odgovore – svo oružje je potrošeno na Ukrajinu, rekao je Kadirov

Čečenski lider Ramzan Kadirov oštro je kritikovao postupke ukrajinskog vođstva, koje je nazvao terorističkim, i obećao je osvetu za napad dronovima na Moskvu.

- Sve je moguće, ali za sada neću otkrivati detalje. Uskoro ćemo u zoni specijalnih operacija pokazati šta je osveta u punom smislu te riječi, napisao je Kadirov na svom Telegramu.

Kadirov smatra da napad bespilotnim letjelicama na Moskvu nije imao nikakvog taktičkog, strateškog, pa čak ni psihološkog smisla, jer je izveden daleko od područja borbi.

- Ali, svako ko je upoznat sa metodama terorista izvježbanih prema američkom šablonu shvata da je to bio pokušaj privlačenja pažnje i osvajanja bodova nakon velikih poraza na bojnom polju, istakao je.

Čečenski lider je dodao da kijevsko vođstvo donosi odluke „koje ne ostavljaju nikakvu sumnju da se koriste terorističkim metodama i da su zato teroristi“. Takođe je pozvao evropske zemlje da razmisle koga sponzorišu i pod kojim uslovima daju oružje.

- To će im se obiti o glavu kada Rusija pokuca na vrata, na primjer, Njemačke ili Poljske. Neće imati čime da odgovore – svo oružje je potrošeno na Ukrajinu, rekao je Kadirov.

Ukrajinske bespilotne letjelice napale su Moskvu i Moskovsku regiju u utorak ujutru. Prema ruskom ministarstvu odbrane, u napadu je učestvovalo osam dronova, od kojih je pet oboreno, a još tri onesposobljeno. Dvoje ljudi u Moskvi obratilo se ljekarima za pomoć. Brojni objekti pretrpeli su manja oštećenja.

Ruske specijalne snage sada se pripremaju za „oslobađanje“ niza naseljenih područja na teritoriju Narodne Republike Donjeck, rekao je čečenski lider Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu, prenosi Tass.

- Prijatelji, čečenske jedinice su dobile novu naredbu o preraspodjeli svojih snaga. Teritorije u Donjeckoj Narodnoj Republici (DPR) postale su njihova zona odgovornosti. U skladu sa naredbom, čečenski borci bi trebalo da započnu sa aktivnim borbenim operacijama za oslobađanje niza naseljenih područja, rekao je Kadirov.

Prema njegovim riječima, jedinice se sada pripremaju za jurišne operacije uz aktivnu podršku Ministarstva odbrane Rusije i Generalštaba Oružanih snaga Rusije.

- Prva faza je u toku već nekoliko dana, dok zapovjedništvo ovih jedinica izrađuje planove za kretanje naprijed i oslobađanje naseljenih područja, rekao je čečenski lider.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:00