Ilustracija / - EPA
17/01/2024 u 08:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rusi napali Odesu i Harkov, više osoba povrijeđeno

U ruskom napadu na oblasti Limanskog, Marinskog i Zaporožja, kao i regionu Bahmuta i Avdejevske, povrijeđeno je 16 osoba

Tokom prethodne noći, ruske snage izvršile su napad dronovima na Odesu, i tom prilikom su povrijeđene tri osobe, uključujući majku i dijete, navode ukrajinske vlasti.

- Jedinice protivvazdušne odbrane Ukrajine dejstvovale su skoro tri sata. Jedan dron je uništen u oblastima Nikolajev i Kirovograd. Međutim, neprijatelj je koncentrisao glavne napore na napade na Odesu. Dronovi kamikaze su ušli na teritoriju na kritično niskoj visini od Crnog mora - saopštile su Južne odbrambene snage Ukrajine.

U saopštenju se takođe navodi da je u oblasti Odese 11 dronova oboreno na prilazu obali, kao i da je većina letjelica pala u Crno more, ali su ostaci nekoliko oborenih dronova i udarni talas oštetili stambene zgrade, prodavnice i privatne automobile.

Požari su izbili širom tog grada, i gorjeli su stanovi i automobili civila, dok je iz jedne zgrade evakuisano ukupno 130 ljudi.

Ukrajinsko vazduhoplovstvo je, takođe, otkrilo ruske bespilotne letjelice u Dnjepropetrovskoj, Hersonskoj i Sumskoj oblasti.

U ruskom napadu na oblasti Limanskog, Marinskog i Zaporožja, kao i regionu Bahmuta i Avdejevske, povrijeđeno je 16 osoba.

Oleg Sinegubov je na Telegramu prenio da su ruske snage gađale grad sa dvije rakete zemlja-vazduh S-300 i oštetile stambene zgrade.

Rusija redovno bombarduje oblast Harkova gdje su ukrajinske vlasti u utorak najavile evakuaciju 26 sela zbog prijetnje da će moskovske snage napasti tu oblast.

Ruske snage napreduju ka istoku regiona, posebno u ofanzivi prema Kupijansku, gdje su do sada ostvarile oskudne dobitke, a da nijesu uspjele da probiju ukrajinsku odbranu.

Dio oblasti Harkov je bio pod ruskom okupacijom na početku invazije pokrenute u februaru 2022. godine, sve dok kontraofanziva ukrajinskih trupa nije primorala povlačenje Rusa na položaje istočnije.

Ukrajina s druge strane granice često bombarduje ruski grad Belgorod i susjedna sela. Ti napadi su se umnožili i pojačali u posljednjih nekoliko nedjelja kao odmazda za rusku vatru

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 23:31