U toku potraga za napadačima / - EPA
22/03/2024 u 23:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U toku velika potraga za napadačima iz Moskve

Ruska policija i bezbjednosne snage saopštile su da „traže“ napadače odgovorne za oružani napad i vatru na koncertnu dvoranu Krokus siti u predgrađu Moskve u kojoj je poginulo najmanje 40 ljudi.

– Na mjestu terorističkog napada na Krokus siti hol rade specijalne jedinice Nacionalne garde Rusije. Traže kriminalce i evakuišu građane iz zgrade – objavila je Nacionalna garda Rosgvardije na svom Telegram nalogu.

Vatrogasna služba saopštila je kasnije večeras da je požar izazvan u koncertnoj dvorani stavljen pod kontrolu. Prema izjavama svjedoka, napadači, koji su nosili maskirne uniforme i bili su naoružani automatskim puškama, bacili su i zapaljive bombe i izazvali požar koji je izgoreo trećinu sale, dok je krov sale potpuno uništen.

U međuvremenu, ruska agencija RIA saopštila je da su među povrijeđenima u napadu na koncertni centar Krokus siti hol djeca. Prema izjavama svjedoka, u sali je održano plesno takmičenje u kojem su se, prema prvim informacijama, takmičili djeca i tinejdžeri.

(UŽIVO) Teroristički napad u Moskvi; Islamska država preuzela odgovornost

U međuvremenu, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kritikovala je UN povodom reakcije na pucnjavu u Moskvi, navodeći da je reakcija kabineta generalnog sekretara UN bila preslaba. Prema njenim riječima, isuviše je slaba izjava koja govori o tuzi zbog počinjenog nasilja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:51